Відкрита лекція доцента Таран Т.В. прочитана на високому рівні

31 березня 2022 року

 ПРОВЕДЕНО ВІДКРИТУ ЛЕКЦІЮ З ДИСЦИПЛІНИ «ГІГІЄНА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ»


31.03.22 для студентів ОС «Магістр» 4 року навчання (спеціальність 211) на першій парі о 8.30 відбулася відкрита лекція доцента Таран Т. В. з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» на тему: «Санітарно-гігієнічні умови отримання високоякісного молока».

 

Лекція була присвячена вивченню сучасних підходів щодо отримання молока якості, що відповідає екстра ґатунку, оскільки саме молоко такої якості використовують як харчовий продукт у розвинених країнах світу.
Розглянуто було ряд чинників, які можуть погіршувати основні якісні показники молока. Зокрема представлено вимоги до облаштування ферм старого і нового зразків, до корівників, доїльних залів, роботів для доїння, вимоги до підготовчих етапів доїння, важливість виконання 12 золотих правил доїння, розроблених фірмою DeLaval, яка постачає своє обладнання на молочні ферми України.

 

Студенти були ознайомлені з роботою однієї з прогресивних молочних ферм, яку протягом останніх років відвідують студенти під час проходження навчальної практики.


Також студентам був запропонований фрагмент навчального фільму, який вони з цікавістю переглянули та обговорили наприкінці лекції.
За результатами прочитаної лекції оформлені анонімні анкети студентів і ПНН кафедри та передані відповідальному за організацію і проведення таких лекцій.

Доцент кафедри ветеринарної гігієни
ім. проф. А. К. Скороходька Таран Т.В.
 

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook