Як долучитися до Інтернет Військ України?

31 березня 2022 року

 

1Під час війни, мабуть кожен українець має поставити собі питання – чим саме я можу бути корисним?

Поки українські військові чинять опір російській армії на передовій, в інтернеті розгорнувся величезний новий фронт.

Студенти, школярі та навіть цілі родини намагаються допомогти українській армії, вступивши в альтернативне військо, зброєю якого стали смартфони й планшети.

Хакерські атаки на державні сайти та поширення дезінформації стали невіддільною частиною сучасної війни. Великі технологічні компанії, як-от Meta та Google, запроваджують санкції проти країни агресора, обмежуючи її доступ до своїх ресурсів або блокуючи певну інформацію.

Водночас кібератаки на ключові сайти України відбуваються й з боку російських хакерів. Напередодні війни вони атакували сайти уряду, окремих міністерств і навіть сайт застосунку "Дія". Величезна армія ботів продовжує поширювати фейки та розпалювати ненависть у соцмережах.

Після вторгнення Росії в Україну міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до українців, які працюють у цифровій сфері: розробників, кіберфахівців, дизайнерів і маркетологів. Він оголосив про створення IT-армії й закликав до боротьби на кіберфронті.

Але свій внесок у величезну віртуальну битву роблять й звичайні люди, які навіть не мають IT-освіти.

З початку війни українці буквально живуть з телефоном у руках, безперервно стежачи за тривожними новинами. Багато хто вирішив приносити таким чином користь.

Вони поширюють реальні фото й відео подій в Україні, скаржаться на пропагандистські ресурси та здійснюють хакерські атаки на урядові й фінансові портали Росії.

Одне з останніх завдань на фейсбук-сторінці "Інтернет Війська України" закликає користувачів коментувати соцмережі торговельної компанії "Метро", вимагаючи, щоби гуртовик закрив свої магазини в Росії.

Якщо Ви маєте час і бажання боротись в інформаційному просторі з ворогом та бути в курсі усіх спеціальних завдань. Завдання прості і зрозумілі, підкріплені інфографікою та націлені на уряди держав, величезних компаній які через шалений інформаційний розголос змушують привернути увагу, змінювати суспільну думку а когось тікати з ринку ворога раз і назавжди. Долучайтесь до групи Бережанський супротив.

2

Щоденно, ми додаємо нові і нові завдання, виконання яких наближує нашу спільну перемогу. СЛАВА УКРАЇНІ!

Сергій ШТОГРИН,
інструктор мережевої академії Cisco коледжу
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook