ЖИТТЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ. ЗБОРИ КУРАТОРІВ АКАДЕМІЧНИХ ГРУП МЕХАНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

27 березня 2022 року
   Наразі, навчальна дієздатність здобувачів вищої освіти, перебуває під вимушеним впливом тимчасових чинників, інколи, пов’язаних з фізичними і комунікаційними обмеженнями, які вносять корекції в умови організації протікання освітньої діяльності та рубіжного контролю знань, студентів випускних курсів. Продовження дистанційного освітнього процесу у весняному семестрі, попри біду, горе і всі негаразди, викликані безглуздою війною російських терористів, вимагає постійного зосередження уваги на функціональних можливостях студентського середовища, підтримці згуртованості та впевненості молодих людей. Тож, тісний зв’язок куратора академічної групи із студентською спільнотою, являється середовищем відгуку довіри, зібраності та сконцентрованості молодого колективу, у виконанні покладених на нього завдань.

   Стратегія відповідальної роботи кураторів академічних груп механіко-технологічного факультету та окреслення планів завершення навчального семестру, у важкий воєнний час, були обговорені на факультетських зборах, які пройшли 23 березня 2022 року.
Під час обговорення, увага сконцентровувалася на кураторському контролі за долею кожного студента, його участі у навчанні, можливих проблемах, потребах, необхідній допомозі для повноцінної діяльності. Наразі, жоден студент не залишається за межами поля зору кураторів та керівництва факультету. Куратори мають зв’язок з усіма здобувачами вищої освіти і їхніми батьками, щоденно комунікують із студентською спільнотою, моніторять та узагальнюють події освітньої діяльності академічних груп. Позитивний вплив на студентське середовище підсилюють виховні години, які, минаючи всі перепони, щотижнево, дистанційно проводяться у кожній групі.

   На зборах, враховуючи воєнний стан і хаотичність вимушеної дислокації студентів, в межах території нашої держави та за кордоном - скореговано механізми ліквідації академічної заборгованості за минулу сесію. На даний час, заборгованості ліквідовані більшою частиною здобувачів вищої освіти факультету і передбачається, що сумісними зусиллями, до кінця квітня поточного року, ці процеси будуть завершені. Враховуючи результати опитування студентів випускних курсів та керівників випускних кваліфікаційних робіт, на зборах прийнято рішення рекомендувати навчально-методичній комісії механіко-технологічного факультету розробити та затвердити на засіданні Вченої ради факультету, можливість складання випускниками ОС «Бакалавр», комплексного екзамену замість відкритого захисту випускних бакалаврських робіт. Студенти магістратури другого року навчання, освітньо-наукової програми підготовки «Агроінженерія» - будуть захищати випускні кваліфікаційні магістерські роботи, згідно встановленого графіку.
 

   Узагальнюючи результати зборів, варто наголосити на спільній принциповості колективу факультету – ми живемо і діємо. Жодному ворогу не вдасться нас зігнути і розосередити. Працюємо на Перемогу нашого народу! Як люди, які пов’язані з точними науками, ми впевнені – Все Буде Україна!

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
з навчальної та виховної роботи
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook