Професійна і наукова підготовки майбутніх докторів філософії

8 грудня 2021 року

     Професійна і наукова підготовка здобувачів вищої освіти усіх рівнів є запорукою успіху, а особливо ця теза є актуальною для докторів філософії. Тому на факультеті тваринництва та водних біоресурсів постійно проводяться лекції та вебінари для студентів і аспірантів провідними виробничниками різних галузей тваринництва. Так, 8 грудня 2021 року відбувся вебінар за участю засновника Науково-виробничої фірми ,,Ембріон”- академіка Міжнародної академії інформатизації при ООН, доктора сільськогосподарських наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Григорія Кузнецова та науково-педагогічних працівників та аспірантів.

    Григорій Кузнецов відноситься до таких відомих біотехнологічних шкіл, як школа академіка Ф.І. Осташко та професора І.В. Смирнова. Він висловив свої думки щодо напрямів професійної підготовки майбутніх докторів філософії, акцентувавши увагу на необхідності посилення наукових досліджень в напрямах підвищення рівня відтворення в молочному скотарстві. З наукової точки зору підкреслено необхідність проведення досліджень з отримання гамет або зиготи з запланованою статтю.

   Професор Григорій Кузнецов ознайомився з проектом та основними дисциплінами вибіркового блоку освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії на 2022-2023 роки. Після її обговорення фахівцем висловлені побажання про необхідність видання монографії, в якій можна висвітлити як здобутки в біотехнологічній царині так й перспективи напрямів розвитку.

     Аспіранти висловили слова подяки за можливість обміну думками щодо перспективних напрямів досліджень в тваринництві.

Тарас Якубець,
аспірант кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook