ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ПРОЦЕСІВ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ АПК

26 березня 2022 року
НУБіП України

 26 березня 2022 року , після Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулось засідання нашої кафедри.

   Звичайно, що до порядку денного були включені питання, які розглядались на Вченій раді факультету.
  Головне питання стосувалось особливостей освітнього процесу в умовах військового стану. З цього приводу висловились всі викладачі кафедри, розповідаючи про набутий вже досвід, та вносячи свої пропозиції для більш якісного викладання дисциплін. Зокрема виконуючий обов’язки завідувача кафедри Володимир Василів відмітив, що дуже важливо залучати якомога більшу кількість студентів до навчального процесу, використовуючи всі наявні інтернет-ресурси. Це необхідно для того, щоб студенти отримували інформацію не тільки під час занять, але й могли у записі розглянути матеріали занять. Доцент Віктор Сарана звернув увагу на якісне наповнення електронних курсів дисциплін на платформі Ельорн, тому що це в сьогоднішніх умовах основне джерело, з якого студенти черпають знання. Доцент Марія Жеплінська акцентувала увагу на особливостях виконання курсових проектів з дисциплін кафедри. Вона запропонувала цілий ряд пропозицій, які допоможуть студентам якісно здійснити виконання проектів згідно розроблених планів та вдосконалених методичних вказівок.
   Наступним з порядку денного було питання залучення абітурієнтів до вступу на спеціальності нашого факультету. З цього приводу виступила доцент Зінаїда Бурова, яка розповіла про реєстрацію випускників шкіл для участі в олімпіаді до вступу в університет. Зокрема вона відзначила, що на олімпіаду зареєструвалось вже більше ста школярів. Але на цьому зупинятись не потрібно. Ще є час, тому необхідно проводити профорієнтаційну роботу в регіонах України. Професор Ігор Паламарчук зауважив про важливість інформування випускників коледжів, технікумів для вступу на скорочений термін навчання. Також він відмітив про необхідність проведення заходів з залучення випускників-бакалаврів нашого ВУЗу та інших вишів України для вступу в магістратуру на спеціальності факультету.
   Також на засіданні розглянули стан наукової роботи кафедри. Доцент Михайло Муштрук доповів, що науковці кафедри зараз в основному займаються аналізом проведених раніше наукових досліджень, консультуванням магістрів та аспірантів, написанням наукових статей та тез доповідей на конференціях.
   Асистент Максим Гудзенко розповів про стан підготовки до проведення XІ-ої Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства». Він відмітив, що через війну час проведення конференції перенесено на початок травня. Через те і термін прийому матеріалів також продовжено до 20 квітня 2022 року. Але не зважаючи на складну ситуацію, отримано вже більше тридцяти тез доповідей по чотирьох секціях конференції не тільки від науковців нашого університету, але й від інших наукових установ України. І що дуже важливо, до участі в конференції долучились вже наковці з інших європейських країн.
   Завершуючи засідання присутні побажали один одному міцного здоров’я, витримки і найшвидшої ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Володимир Василів
в.о. завідувача кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook