Ерудований, значить озброєний

25 березня 2022 року

Наразі Україна переживає найстрашніші часи в своїй історії. Війна відсунула на другий план все зайве, і люди проявили себе такими, якими вони є насправді. Наш народ показав небувале єднання для перемоги над ворогом та важливість вкладу кожного у боротьбу проти агресора для пришвидшення нашої перемоги.

Викладачі та студенти економічного факультету НУБіП продовжили навчання в дистанційному форматі з 14 березня відповідно до розпорядження ректора Станіслава Миколайовича, для того, щоб стати високоефективними спеціалістами та розбудовувати економіку України після Перемоги.

 

Ми поспілкувалися з Морозюк Богданою, студенткою 2 курсу скороченого  терміну навчання економічного факультету спеціальності «Облік і оподаткування», міс економічного факультету 2021 року і студенткою групи, яка перемогла в конкурсі «Інтелектуальна академічна група НУБіП України» 2021 року щодо життя та навчання в умовах воєнного стану.

Що для Вас воєнний стан?

З початком війни життя для мене розділилося на до і після, важко повірити у цю нову реальність. Напевно 24 лютого запам’ятається всім українцям. В цей день я була вдома в Житомирській області, далеко від Києва, оскільки в той час навчання проходило дистанційно. Напевно добре, що так сталося, але я, як і всі, прокинулася від телефонного дзвінка зі словами «Почалася, війна». Усвідомити це тоді було дуже важко, сумно, боляче і страшно. Нібито тільки недавно життя було таке передбачуване, ми мріяли з друзями зустрітися швидко на очному навчанні в університеті, насолодитися студентським життям перед випускними іспитами і раптово це все було зруйновано.

Після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, 24 лютого 2022р., було видано Розпорядження ректора НУБіП України про призупинення навчального процесу на два тижні. Кожному українцю, в тому числі і студенту, приходиться адаптуватися до умов воєнного стану. Для економіки в країні було запроваджено відновлення роботи підприємств, введені особливі умови оподаткування, для відновлення економіки, а для студентів було введено дистанційне навчання, адже студенти розуміють, що без знань і умінь ми не зможемо допомогти нашій державі ні сьогодні, ні в майбутньому. Тому вчитися потрібно заради майбутнього, а також допомагати цивільним людям і військовим у цей непростий час.

Наш університет був одним з перших вишів, які відновили навчання для студентів 14 березня.

Як у Вас проходить дистанційне навчання під час воєнного стану?

Навчання в університеті під час воєнного стану залежить від наявності зв’язку, мережі інтернету від постійного електропостачання та від відсутності бойових дій на певній території України. Дистанційне навчання в нас проводиться за розкладом, кожного дня ми зустрічаємося з викладачами на відеоконференціях через Zoom та Webex, а також заходимо на електрону навчальну платформу «Еlearn». Особисто я, як і колеги, вирішую поставлені завдання, якщо мені щось не зрозуміло, телефоную викладачам та отримую консультацію, а також тримаємо безперервне спілкування з одногрупниками.

Так, дуже багато факторів нині впливає на якість навчання, буває важко сконцентуватися в зв’язку з подіями в країні.

Чим ще Ви займаєтеся під час воєнного стану?

Під час воєнного стану, окрім навчання, я та мої батьки допомагаємо територіальній обороні. Також, слідкую за новинами, молюся Богу, мрію про закінчення війни та повернення до нормального мирного життя.

Але кожному з нас варто усвідомити, що поки війна триває, Збройні сили України захищають наш сон та спокій, поки рятувальники усувають наслідки завданих ворогом катастроф, ми повинні боротися, бути мужніми, ставати краще задля себе та нашої країни. І все це для того, щоб коли настане мир, коли Україна переможе, ми змогли внести свій внесок для розвитку України.

Але пам‘ятаймо, саме головне – закінчення війни, здоров’я та мир. Крім того, в цей непростий час допомагати один одному, цивільним людям і військовим. Студентам навчатися та здобути вищу освіту для відновлення, розбудови та розвитку економіки нашої держави.

Знання це сила!

Слава Україні!

 

 

 Богдана Морозюк,

студентка 2 курсу СТ 11 групи спеціальності «Облік і оподаткування»

Леся Воляк
куратор групи,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook