Наталія Десятник, студентка 3 курсу економічного факультету поділилась своїми думками щодо навчального процесу під час воєнного стану.

22 березня 2022 року
   Наразі Україна переживає найстрашніші часи в своїй історії. Кожен із нас намагається вижити та допомогти власними силами один одному, бо разом ми сила! Українці – це незламна нація і її чекає розквіт та прекрасне майбутнє! Викладачі та студенти економічного факультету НУБіП України щиро вірять в перемогу над агресором. Саме тому, найцінніше, що наразі може зробити молодь, не припиняти свій розвиток, навчатися і продовжувати здобувати вищу освіту, ставати ще більш компетентними в своїй професії, для того, щоб ефективно відновлювати та розбудовувати економіку нашої неньки України після Перемоги.
   Поспілкуємось з Десятник Наталією, студенткою 3 курсу економічного факультету спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» і дізнаємось, що думають студенти з приводу навчання під час воєнного стану в Україні.
 
- Наталія, скажіть будь ласка, які складнощі виникли у Вас під час навчання у воєнний період?
- Так, всі ми різні і знаходимося на різних територіях, саме тому виникають значні проблеми зі зв`язком, дехто виїжджав поспіхом зі своїх домівок і тепер не мають поряд ноутбуку чи ПК. Дуже важко було налаштуватись на навчання, але навіть у цих умовах ми можемо і повинні робити свою роботу, це наш вклад у захист та розвиток нашої країни.
 
- Переважно, на яких платформах працюєте і які з них найкомфортніші для більшості з Вас?
- Всі викладачі, і зокрема викладачі кафедри банківської справи та страхування викладають заняття за допомогою різних інформаційних ресурсів та платформи, Включаючи Zoom, Google Meet, E-learn, Cisco Webex і т д, відповідно до якості зв’язку, навіть іноді переходять протягом пари з однієї платформи на іншу. Крім того всі викладачі з розумінням відносяться до студентів, котрі не можуть бути присутніми онлайн. Таким студентам дається індивідуальне завдання для самостійного опрацювання. Варто зазначити, що у разі повітряної тривоги студенти можуть без попередження залишити заняття та долучитись, якщо ситуація нормалізується.
 
- Чи є комунікація та підтримка з боку керівництва факультету, викладачів та в колі одногрупників?
- Звичайно, ми відчуваємо надзвичайну підтримку з боку деканату, викладачів, адже кожний студент, особливо той хто знаходиться в окупованій території, потребує особливої уваги. Щодо мікроклімату в групі, то однозначно ще з часів очного навчання ми стали досить близькі, тому хто як не ми маємо психологічно підтримувати один одного. В цей складний для нас усіх час, викладачі намагаються підтримати студентів та йти їм на зустріч не лише у навчанні, але і особистих зверненнях, адже ми повинні пліч-о-пліч йти до перемоги України у цій неспарведливій війні.
 
   Щиро дякуємо Вам, Наталіє, за розмову. Всім серцем віримо та молимось за мир в нашій країні. Молимось за вільну, процвітаючу, сильну Україну. Бажаємо всім витримки, міцного здоров’я та сил пережити весь цей надзвичайно складний період життя нашої держави.
 
Розмову провела доцент кафедри
банківської справи та страхування 
Ольга Файчук

Слава Україні! Героям Слава!
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook