Відновлено освітній процес для студентів кафедри педагогіки

17 березня 2022 року

На кафедрі педагогіки з 14 березня 2022 року продовжилося проведення занять у дистанційному та змішаному форматах (дистанційно-самостійному) за розкладом другого семестру для студентів денної форми навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. № 156.

Завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук, доцент Руслан Васильович Сопівник 14 березня 2022 року провів заняття з дисципліни "Лідерство та адміністрування" 3 курс «Професійна освіта». Відбулась дискусія в он-лайн режимі на тему етичного лідерства із "привязкою" до сьогоднішніх подій. Також Руслан Васильович в он-лайн режимі провів ще два заняття 15 березня з "Лідерство та адміністрування" для студентів «Професійна освіта» СК 2 курс та «Професійна освіта» на базі школи 2 курс. Заняття стосувалось питань обумовленості лідерства вожаківством у тварин, де питання інтерпретувалось із позиції біологізаторських підходів. У дистанційно самостійному режимі працювала превалююча більшість студентів. Ті, здобувачі, які з технічних причин не мають доступу до швидкісного інтернету отримали завдання для самостійної роботи та можуть переглянути відеозапис лекції, яка розміщена на хмарних сервісах. Студенти у своїх виступах відзначають доцільність відновлення освітнього процесу та наголошують на необхідності здобуття освіти, продовження професійного розвитку, хоча б часткового повернення до звичного режиму життєдіяльності.

Доцент кафедри педагогіки Леся Миколаївна Маценко 16 березня провела практичне заняття з дисципліни "Організація виховної роботи у навчальних закладах". До Зуму змогли приєднатися четверо студентів 1 курсу спеціальності "Професійна освіта" скороченого терміну навчання. Всього студентів у групі 21. Це була перша зустріч після відновлення навчальних занять. Обговорили багато актуальних питань, але саме головне – всі студенти цієї групи живі і здорові, всі виходять на телефонний зв’язок, хоч і знаходяться в різних умовах, хтось виїхав, хтось під обстрілами, хтось допомагає волонтерам, навіть є студенти, які захищають нашу Незалежність у лавах Збройних Сил України. З такими захисниками ми нічого не боїмося! Перемога буде наша!

Також пройшло практичне заняття зі студентами 1 курсу спеціальності "Професійна освіта" повного терміну навчання. Із 33-х студентів змогли приєднатись 7. Під час заняття двоє студентів відключились у зв’язку з оголошенням повітряної тривоги і пішли до укриття. Дуже порадував той факт, що усі студенти з цієї групи вже вийшли на зв’язок, всі живі і здорові.

16 березня також відбулось заняття у студентів ПО18001б; з 12 студентів був присутній 1 студент + 2 були в телеграмі; лектор – доцент Костиря Ірина Валентинівна, дисципліна «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

    

Доцент Саф’ян Карина Юріївна зустрілась зі студентами психологами ПС 4й курс, а також була лекція з Історії педагогіки та освіти в зарубіжних країнах ПрП +1ст 1й курс. Працюємо в дистанційно самостійному режимі. Всі методичні матеріали надані студентам.

Продуктивного та успішного завершення весняного семестру!
Мирного неба над головою!
Швидкої перемоги Україні!

 

Олександр Кучай,
професор кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook