Навчальний процес, фінансова ситуація та оплата праці, діяльність навчально-дослідних господарств – у фокусі оперативної наради

11 березня 2022 року

11 березня 2022 року відбулася оперативна нарада, присвячена поточній ситуацій, готовності до відновлення навчального процесу з 14 березня, фінансовим та організаційним питанням. У ній взяли участь всі проректори та провідні начальники відділів.

Ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що протягом двох тижнів військової агресії Росії проти України університет підтримує життєдіяльність, забезпечене безперебійне водо, енерго постачання до навчальних корпусів та гуртожитків, їх охорона. Студентам та викладачам, які перебувають на території кампусу, також надається необхідна допомога. Частина науково-педагогічних працівників, співробітників призвана до лав Збройних Сил України, частина викладачів, студентство активно долучилися до сил територіальної оборони, волонтерства.  Завершується оформлення перерахування одноденного заробітку Збройним Силам України.

Заслухано інформацію начальника навчального відділу Ярослава Рудика щодо готовності до відновлення навчального процесу з 14 березня. Попри всі складнощі, технічні негаразди навчатися треба.
 
Деканати факультетів та дирекції ННІ встановлюють зв’язок з усіма студентами, з’ясовують можливості брати участь в навчальному процесі. Він буде організований в дистанційному, змішаному режимі з використанням електронних засобів зв’язку – електронної пошти, месенджерів, відеоконференцій, будуть проведені консультації, організована самостійна робота тощо. Бібліотеці дано доручення забезпечити студентів навчальною літературою в електронній формі. Завершується відновлення роботи навчального порталу elearn. Особлива увага буде звернута на студентів, які беруть участь в територіальній обороні чи призвані до війська – для них встановимо індивідуальний графік навчання, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Адже мир все одно наступить. Наказ з відновлення навчання та відповідні деталізовані коментарі будуть оприлюднені на офіційному сайті університету.
 
Господарські служби працюють в черговому режимі, всі об’єкти університету забезпечені необхідними для їх збереження ресурсами – водою, електроенергією, теплом, зазначив проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. 
 
Контрольованою залишається фінансова ситуація, запевнив проректор Вадим Ткачук. У повному обсязі сплачені комунальні послуги за лютий, виплачений аванс. Щодо виплати стипендій, то в університету вже наявні 6,9 мільйона гривень, ще не вистачає 400 тисяч гривень. Ректор звернувся до міністерства освіти і науки – є запевнення, що кошти будуть вчасно виділені. А отже до встановлених законодавством строків – 25 березня – стипендія буде виплачена також в повному обсязі. 
 
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 221 від 7 березня 2022 року було прийнято рішення щодо проведення оплати праці в березні та подальший термін дії воєнного стану. Науково-педагогічним працівникам, які здійснюють навчальний процес, проводять консультації, включені в роботу, здійснюють інші види навчальної роботи заробітна плата буде виплачена повністю. 
 
Викладачі, які не мають змоги працювати – отримають 2/3 від посадового окладу. Відповідно й співробітникам, які виконують роботу, перебувають на зв’язку та виконують інші види робіт, не пов’язані на пряму з їхніми посадовими обов’язками, буде виплачена заробітна плата з встановленими надбавками та доплатами. 
 
Співробітники, які не можуть виконувати роботу, отримають посадовий оклад. Також ректором доручено за поданням проректорів, деканів факультетів, директорів ННІ, керівників служб та відділів буде надаватися всіляка допомога співробітникам, які постраждали від військової агресії Росії. У березні буде виплачена вся заробітна плата, як і в лютому, а механізм простою буде застосований з 1 квітня.
 
Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк розказав про старт виконання наукових проектів. Навчально-дослідні господарства, окрім «Ворзеля», завершують підготовку до весняних польових робіт. Наказом ректора НДГ «Великоснітинське» надає допомогу у відновленні діяльності та матеріально-технічної бази НДГ «Ворзель», Агростанція – Немішаєвському фаховому коледжу. 
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про встановлення зв’язків з аспірантами та докторантами. Студентський актив також залучений до волонтерської роботи та підтримкою життєдіяльності кампусу.
 
За підсумками наради підготовлені відповідні накази та доручення, які з відповідними коментарями будуть оприлюднені на офіційному сайті університету. 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що члени ректорату, всі керівники, науково-педагогічні працівники, чергові повинні бути постійно на оперативному зв’язку. Університет також очікує на гуманітарну допомогу, яка буде прийнята та надаватися за потреби.
 
Очільник університету Станіслав Ніколаєнко відзначив організованість колективу, витримку й бажання до праці. З такими людьми ми переможемо.
 
Обговорювалися й інші питання забезпечення життєдіяльності університету, збереження життя, здоров’я працівників, навчальних корпусів та гуртожитків.
 
Пресслужба
 

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook