Генеральний секретар Європейської асоціації університетів закликав підтримати Україну

5 березня 2022 року

Файл:European University Association logo.svg — Вікіпедія

Аманда Кроуфут - Генеральний секретар Європейської асоціації університетів у відповідь на звернення Ректора університету Станіслава Ніколаєнка про підтримку України в протидії широкомасштабній війні, яку Росія розвязала проти нашої країни 24 лютого 2022 року та сприяння через політиків і уряди країн членів асоціації - направила лист з висвітленням позиції асоціації з приводу агресії Росії.

Шановний ректоре Ніколаєнко!

Дякуємо, що надіслали нам своє повідомлення з описом жахливої ​​ситуації у вашій країні. Як ми вже зазначали, Європейська асоціація університетів (EUA) шокована нещодавнім вторгненням Російської Федерації в Україну, засуджує цю агресію та солідарна зі своїми членами в Україні та всім населенням країни. Я щиро сподіваюся, що співробітники та студенти вашого закладу є і залишаються безпечними та здоровими. Після первинної заяви про солідарність дозвольте мені звернути вас до нашої останньої заяви, опублікованої вчора, 2 березня, в якій пропонується ряд заходів на підтримку України.

Як ви знаєте, ми зв’язуємось з нашими 26 українськими членами університету, щоб з’ясувати, яку допомогу ми можемо надати в цей важкий і важкий час. Ми також підтримуємо зв’язки з нашими членами та партнерами, щоб забезпечити скоординований та ефективний формат підтримки українського університетського сектору.

Ми також закликаємо наших членів припинити контакти та співпрацю з будь-яким центральним державним органом Російської Федерації чи будь-якої іншої країни, яка активно підтримує російське вторгнення в Україну, і заохочуємо наших членів переоцінити зв’язки з російськими вищими навчальними закладами, щоб забезпечити існуючі і майбутня співпраця ґрунтується на спільних європейських цінностях.

Паралельні дискусії щодо припинення російського представництва в BFUG та пов’язаних з ним структурах наразі тривають у контексті Болонської Групи продовження Європейського простору вищої освіти. На рівні ЄС вчора було призупинено підготовку грантових угод у рамках Horizon Europe, а виплати російським структурам за існуючими контрактами заморожені.

EUA залишається відданим мирному співробітництву, взаєморозумінню та терпимості через кордони, і, незважаючи на відчайдушну ситуацію, продовжує сподіватися на роздуми, стриманість та швидке припинення цієї війни.

Будь ласка, не соромтеся звертатися до мене, якщо у вас виникнуть інші запитання.

З найкращими побажаннями,
Аманда Кроуфут
Генеральний секретар EUA

В листі, зокрема, міститься заклик до усіх університетів членів асоціації, припинити співпрацю з будь-якими установами Російської Федерації, які підтримують її агресію проти України. Також пані Кроуфут повідомила, що з боку Європейсько Союзу усі грантові угоди в рамках програми Горизонт Європа з установами Російської Федерації заморожені.

Ми щиро вдячні Пані Аманді Кроуфут та Європейській асоціації унівесритетів за підтримку України та  вірність принципам демократії і миру.

Ректорат

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook