Відбувся науково-практичний онлайн-семінар «Україна і світ: проблеми та перспективи міжнародної комунікації» для студентів НУБіП України

23 лютого 2022 року

  22 лютого 2022 року відбувся студентський науково-практичний онлайн-cемінар "Цивілізаційні аспекти міжнародних відносин: сучасні проблеми та тенденці", організований кафедрою філософії та міжнародної комунікації.


  Мета студентського науково-практичного семінару полягала у розвитку здатностей студентів розуміти сутнісні особливості, динаміку, принципи організації сучасних міжнародних відносин у цивілізаційному вимірі. Дуже важливим є формування вмінь та навичок здобувачів вищої освіти аналізувати цивілізаційні аспекти міжнародних процесів, структуру та динаміку міжнародних культурних комунікацій, виявляти проблеми та тенденції розвитку міжнародних відносин, а також удосконалення навичок самостійної наукової праці студентів.

  

  Основними напрямами роботи семінару були такі: цивілізаційні аспекти міжнародних відносин – концептуальні підходи до вивчення; локальні цивілізації в сучасному світі; полілог між цивілізаціями в сучасному світі; діалог культур в міжнародних відносинах; цивілізаційні аспекти міжнародних конфліктів.

 

 Проблематика науково-методичного семінару викликала інтерес у студентів різних факультетів та спеціальностей Національного університету біоресурсів та природокористування України, особливо в тих, хто здобуває вищу освіту за спеціальністю «Міжнародні відносини суспільні комунікації та регіональні студії».

   Студентські доповіді, присвячені вельми актуальним проблемам сучасних взаємовідносин між країнами різних цивілізацій, викликали жваві дискусії серед учасників семінару, численні запитання у присутніх. Необхідно відзначити сумлінне опрацювання студентами наукових джерел та літератури, творчий пошук молодих дослідників. Серед кращих можна виокремити доповіді таких студентів, як Аліщук Антон (агробіологічний факультет), Безкоровайна Софія (гуманітарно-педагогічний факультет), Власова Інга (гуманітарно-педагогічний факультет), Гаврилюк Юлія (гуманітарно-педагогічний факультет), Михайлюк Анна (економічний факультет) Тимощук Каріна (гуманітарно-педагогічний факультет), Церінг Єлизавета (гуманітарно-педагогічний факультет).

  По закінченні семінару студенти зазначили, що доповіді були змістовними і дискусії дуже цікавими. Від усіх присутніх пролунали побажання здобувачам вищої освіти подальших творчих досягнень у науковій сфері.

 

Андрій Гольцов,
 доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook