Заступник Голови ДСНС Дмитро Бондар взяв участь у Національному форумі «Безпечні та спроможні громади майбутнього»

22 лютого 2022 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 21 лютого у Києві пройшов Національний форум «Безпечні та спроможні громади майбутнього», участь у якому взяли урядовці, іноземні поважні гості, представники громад та місцевого самоврядування.

У тематичній сесії, присвяченій питанням безпеки в громадах та розбудові системи національного спротиву, про підготовку населення до дій у кризових ситуаціях говорив заступник Голови ДСНС Дмитро Бондар.

Так, діяльність людей зумовлюється їх належністю до певних соціальних груп, тому відповідно до законодавства у сфері цивільного захисту для організації і проведення навчання діям у надзвичайних ситуаціях населення розподіляється за групами навчання: А – для керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, Б – для працівників підприємств, установ і організацій, В – для студентів, учнів та вихованців закладів дошкільної освіти, Г – для непрацюючого населення.

При цьому, за словами Дмитра Бондаря, яким би досконалим не було теоретичне навчання, воно повинно бути підкріплене практичними відпрацюваннями, шляхом проведення та участі громадян в командно-штабних навчаннях та штабних тренуваннях з органами управління і силами цивільного захисту на державному, регіональному, місцевому рівнях; у спеціальних об'єктових навчаннях з питань цивільного захисту; участі населення, яке проживає в зонах можливого негативного впливу об'єктів підвищеної небезпеки, у відпрацюванні алгоритму з оповіщенням та евакуацією.

Окремо заступник Голови ДСНС зауважив на створенні безпечного освітнього простору для дітей та молоді. Так, цьогоріч за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, а також за підтримки Мінрегіону, Міністерства освіти і науки, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій готується до практичного впровадження Пілотний проєкт “Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі”. Станом на сьогодні до проєкту приєдналося 23 громади з 15 областей України.

Насамкінець Дмитро Бондар підкреслив, що ДСНС затверджені Організаційно-методичні вказівки з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях на 2022-2023 роки, видана низка навчальних посібників з організації та проведення навчання населення.

«Відтак, вироблений та впроваджений в практичну діяльність Порядок здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях створив у державі єдиний механізм з інформування та обов’язкового навчання населення в різних вікових групах, соціальних та професійних колах, спрямований на формування масової культури безпеки та готовності населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій», - підсумував заступник Голови ДСНС.

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/zastupnik-golovi-dsns-dmitro-...

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook