Відзначаємо День рідної мови в освітньому та науковому просторі

21 лютого 2022 року

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови! Не обійшли увагою цей день науково-педагогічні працівники кафедри журналістики та мовної комунікації. Кожен, хто проводив заняття, наголошував студентам про рідну мову, про важливість її для українського суспільства як єднального чинника у непростий період.

Мова – це зброя, нинішня ситуація, що склалася в державі, – доказ цьому. Особливо на цьому наголошували майбутнім журналістам, діяльність яких передбачає основний ресурс – мовний.

Професорка кафедри Марина Навальна взяла участь у науковому семінарі з нагоди Міжнародного дня рідної мови «Українська мова в інформаційному просторі: стан, виклики, актуальні завдання» в Інституті української мови Національної академії наук України. Дослідниця мови засобів масової комунікації Марина Навальна виступила з доповіддю «Нові вияви неусталеності написання лексем: потреби унормування писемної практики ЗМІ», у якій закцентувала увагу на неусталених випадках написання лексем у текстах українських ЗМІ.


Науковий семінар зібрав найвідоміших українських дослідників мовної практики не тільки традиційних ЗМІ, але й новітніх. У підсумку були акумульовані рекомендації науковців щодо нормативності написання для поширення їх серед журналістів та редакцій різних форм власності, всеукраїнських та регіональних ЗМІ.

Марина Навальна,
професор кафедри журналістики та мовної комунікаці

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook