Якість освітнього процесу та контроль за дотриманням вимог академічної доброчесності на порядку денному навчально-методичної ради

22 лютого 2022 року
     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про перші результати початку 2 семестру 2021/2022 н.р. та контроль за якістю освітнього процесу. Зокрема, він звернув увагу заступників деканів та представників навчального відділу на оперативну звітність за результатами перевірки онлайн-занять, відвідування студентів, наявності відеоконтенту тощо.

 

     В обговоренні взяли участь директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида, декан економічного факультету Анатолій Діброва, заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей, заступники декана факультету ветеринарної медицини Сергій Деркач та Юрій Жук. За результатами обговорення вирішено клопотати перед ректоратом, щодо початку занять в очному форматі студентів 1-2 курсів з метою підвищення якості навчання та закріплення практичних навичок.
 
     Про проведення щосеместрового анкетування студентів за результатами сесій для контролю за дотриманням вимог академічної доброчесності доповідала заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко. Вона продемонструвала попередні результати анкетувань та звернулась до деканів що активізації проведення подібних анкетувань у ввірених їм підрозділах. В обговоренні взяли участь начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх, начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук, декан економічного факультету Анатолій Діброва, заступник декана факультету ветеринарної медицини Сергій Деркач.
 
     Заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова представила на розгляд ради оновлення та доповнення до «Положення про підготовку магістрів у НУБіП України». В обговоренні взяв участь декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, який звернув увагу на пропорційність розподілу аудиторних занять та самостійної роботи студентів. Завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук запропонував підтримати і клопотати перед Вченою радою університету затвердити зміни та доповнення до положення.
 
     Про результати засідання комісії з академічної доброчесності доповідала директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак. Вона поінформувала, що електронні варіанти рукописів для перевірки на відсутність плагіату можна надсилати електронною поштою на скриньку бібліотеки - [email protected]
 
     Рада розглянула та рекомендувала клопотати перед Вченою радою університету, щодо рекомендації до друку поданих рукописів навчально-методичної літератури у такій редакції:
  • підручник «Відновлювальна енергетика в аграрному виробництві» (автори – д.т.н., професор Голуб Г.А., к.т.н., доцент Чуба В.В., к.т.н., доцент Цивенкова Н.М., к.т.н., доцент Марус О.А., к.т.н., доцент Павленко М.Ю.)
перевидання:
  • навчальний посібник «Посібник з математики для слухачів підготовчих курсів» (автори – д.пед.н., професор Батечко Н.Г., к.фіз.-мат.н., доцент Панталієнко Л.А., к.фіз.-мат.н., доцент Цюпій Т.І., к.фіз.-мат.н., доцент Шостак С.В.).
 
     Наприкінці зустрічі професор кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Володимир Костюк запропонував розробити положення про відеоматеріали лекцій та лабораторно-практичних занять, а директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський запросив до участі у культурно-виховному заході з нагоди дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка.
 
Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної
ради університету

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook