МАЙДАН НАШОГО ДУХУ

21 лютого 2022 року

 Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

3

«Лицарі Небесної Сотні». Під такою назвою 21 лютого в читальному залі бібліотеки відбулась година-реквієм, підготовлена працівниками бібліотеки та викладачкою історії Вірою ОРЕЙДОЮ для здобувачів освіти груп К-21М та ЕкЕо-21М.

2

Завідувачка бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН у своєму вступному слові підкреслила, що безумовно, події, що відбувалися вісім років тому, не залишили байдужими кожного з нас. Ці трагічні події вже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях.

45

Віра ОРЕЙДА сторінка за сторінкою перегорнула трагічний календар тих подій, які назавжди переписали сторінки історії України.

У скорботній тиші завмерла зала, коли на екрані з’явилося відео, присвячене Небесній Сотні.

6

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Майдану.

Доповнювала атмосферу заходу книжково-ілюстративна виставка «Героям слава – вписано в серцях».

788

На завершення заходу студенти запалили свічки Пам’яті біля меморіальної дошки Устима Голоднюка та пам’ятника Героям Небесної Сотні.

1

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу.
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook