Вчена рада гуманітаріїв: затвердження Тимчасового стандарту для третього рівня вищої освіти, ОНП і навчальних планів підготовки здобувачів ступеня PhD на2022 рік вступу

20 лютого 2022 року

   18 лютого 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. Голова вченої ради Інна Савицька розпочала роботу з порядку денного, в якому були представлені такі питання: про затвердження Тимчасового стандарту для третього рівня вищої освіти, ОНП і навчальних планів підготовки здобувачів ступеня PhD на 2022 рік вступу; про затвердження плану циклічного науково-методичного семінару «Розвиток педагогічної компетентності аспірантів НУБіП України»; про шляхи посилення рівня мотивації студентів гуманітарно-педагогічного факультету до навчальної діяльності в умовах змішаного навчання; про результати рейтингового оцінювання якості роботи НПП факультету у 2020/2021 н. р.; про проведення профорієнтаційної роботи на кафедрах культурології та міжнародних відносин і суспільних наук; про розгляд наукових і навчально-методичних видань тощо.

   На виконання вимог стандартів вищої освіти, «Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», «Положення про освітньо-наукові програми підготовки докторів філософії у НУБіП України», з метою забезпечення якості надання освітніх послуг гаранти освітньо-наукових програм – доктор історичних наук, професор Василь Стрілець (ОНП 032 «Історія України»), доктор педагогічних наук, професор Світлана Амеліна (ОНП 015 «Професійна освіта»), доктор філософських наук, професор Віра Додонова (ОНП 033 «Філософія»), кандидат психологічних наук, доцент Ірина Мартинюк (ОНП 053 «Психологія»), доктор педагогічних наук, доцент Вікторія Дьоміна (ОНП 011 «Освітні, педагогічні науки) – розробили Тимчасовий стандарт для третього рівня вищої освіти по кожній освітньо-науковій програмі (з врахуванням особливостей НУБіП України), а освітньо-наукові програми підготовки доктора філософії та навчальні плани розробили або оновили відповідно до Тимчасових стандартів. Членами вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету затверджено остаточну редакцію Проєкту Тимчасового стандарту. Гаранти освітньо-наукових програм представили приведені у відповідність до вимог стандартів вищої освіти освітньо-наукові програми та навчальні плани для вступників підготовки ступеня доктора філософії 2022 року, врахувавши пропозиції та рекомендації ради аспірантів, спілки молодих учених, основних стейкхолдерів освітньо-наукового процесу, а також експертів акредитаційних експертиз Нацагенства під час обговорення ОНП та навчальних планів на наступний навчальний рік.

   Завідувач кафедри управління та освітніх технологій, професор Сергій Кубіцький презентував основну мету та завдання проведення циклічного науково-методичного семінару «Розвиток педагогічної компетентності аспірантів НУБіП України», план проведення якого схвалили члени Вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету.

  Завідувач кафедри психології, доцент Ірина Мартинюк розповіла про особливості навчальної мотивації студентів та провела невеликий тренінг для учасників семінару з використанням платформи Kahoot. Доповненням до цього питання стала інформація завідувача кафедри педагогіки, професора Руслана Сопівника щодо шляхів підвищення рівня мотивації студентів до навчання.

   Секретар рейтингової комісії гуманітарно-педагогічного факультету, доцент Олена Балалаєва доповіла про результати рейтингового оцінювання якості роботи НПП факультету у 2020/2021 н. р. та розглянула динаміку рейтингу порівняно з минулим роком. Результати рейтингу досить чітко відбивають пріоритети, які ми маємо. Це є підставою для ґрунтовного аналізу діяльності, послідовної реалізації стратегії гармонійного розвитку гуманітарно-педагогічного факультету, вирівнювання ситуації з окремими видами робіт, консолідації зусиль всіх НПП щодо активізації роботи, яка ґрунтується на критеріях дослідницького університету, а також навчально-науково-інноваційної та міжнародної діяльності.

   Завідувач кафедри культурології, професор Ірина Майданюк (звіт-презентація) та завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, професор Василь Стрілець представили основні результати профорієнтаційної роботи кафедри в І семестрі 2021-2022 навчального року та лютому 2022 року. Декан гуманітарно-педагогічного факультету, доцент Інна Савицька надала пропозиції з питань набору студентів на навчання за ОС «Магістр» та акцентувала увагу на активній співпраці кафедр гуманітарно-педагогічного факультету із ЗЗСО м. Херсона та області.

   Завершуючи зустріч голова вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька подякувала членам ученої ради за активність, поради та рекомендації, які прозвучали від них протягом онлайн-засідання, визначила пріоритетні напрями і завдання для колективу гуманітарно-педагогічного факультету на лютий-березень 2022 року та порадила берегти своє здоров'я для результативної роботи протягом семестру.
   Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

Профорієнтаційна робота_Кафедра культурології_(pptx)

Інна Грабовська,
вчений секретар гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook