Навчання на факультеті конструювання та дизайну – Ваша можливість реалізувати сміливі конструкторські задуми та фінансова впевненість в майбутньому

18 лютого 2022 року
     Давид Кузнюк – випускник 2018 року факультету конструювання та дизайну НУБіП України спеціальності 133 – «Галузеве машинобудування», інженер-конструктор ТОВ "ЕЛІО УКРАЇНА", головний інженер-конструктор ТОВ "ЗАВОД ЕКОБІОМАШ". Про зустріч з Давидом довелось домовлятись за тиждень. І ось ми зустрічаємось за філіжанкою кави. Для бесіди у нього небагато часу, тому що займається різними проектами. Як він каже: «Закінчую один проект, а мене вже чекає інший. Фахівці спеціальності «Галузеве машинобудування» є дефіцитними на ринку праці».

  • Давиде, чи можете нагадати чому саме обрали спеціальність «Галузеве машинобудування»?

     — Історично так склалось, що моя сім’я: батьки, брати, мали справу з технікою постійно. І мені подобалось працювати з ними, хотілось розібратись, як працюють різні механізми.
     Одного разу мені, 11-тикласнику, який допомагав родичам лагодити сільськогосподарську техніку, викладач НУБіП розповів про факультет конструювання та дизайну. Я загорівся бажанням розширити свою обізнаність в улюбленій справі, адже дуже хотів проектувати і будувати двигуни, тому факультет конструювання та дизайну (спеціальність «Галузеве машинобудування») стали моїм вибором.

  • Які Ваші спогади про навчання на факультеті? Що було цікавого?

     — О, цікавого і повчального було багато. Якщо коротко, то мені подобались лабораторні роботи, оскільки більшість з них були «живими», тобто все виконувалось практично. Можна було в лабораторіях працювати руками, все роздивитись, а деякі з них можна навіть було відчути на запах. Було дуже цікаво.
     З точки зору конструювання, в професійній діяльності мені стали у нагоді інженерна і комп’ютерна графіка, програмне моделювання. Я і зараз використовую опановані програмні продукти в своїх проектах при розробці паливних газогенеруючих котлів для переробки твердих побутових відходів та їх елементів. Так, одним із проектів, який завершується є проект експериментальної котельної установки для створення з твердих побутових відходів вугілля і газу, що має дві зони – інтенсивного і помірного горіння.

  • Дуже цікава і перспективна розробка із своїми тонкощами.

     — Так. А ще я працюю в міжнародній компанії над слюсарним інструментом, ріжучим інструментом для високоточних верстатів. Використовую теоретичні знання з матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів для вибору необхідної інструментальної сталі при обробці потрібного матеріалу, які виконують різні технологічні задачі.

  • Що ви б побажали сьогоднішньому абітурієнту?

     — Якщо молода людина хоче зануритись в природу будови механізмів, займатись конструюванням і дизайном будь-яких машин, їх експлуатацією, ремонтом і надійністю, знати властивості того чи іншого матеріалу, ознайомитись з різними засобами проектування, а також вивчити можливості їхнього використання, то таким абітурієнтам рекомендую вступати на факультет конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів та природокористування України – спеціальність «Галузеве машинобудування». І особливо важливо розуміти, що професійну допомогу Ви зможете отримати і після закінчення навчання на факультеті. Викладачі завжди готові підказати та спрямувати в потрібному напрямку. Це «джерело» знань, яким можна і необхідно користуватись, адже, як свідчить мій досвід, самотужки в GOOGLE не завжди легко знайти потрібні знання.
     Спеціальність «Галузеве машинобудування» є дуже актуальною на ринку праці, тому що багато компаній та приватних осіб підприємців України, використовуючи закордонні інвестиції, залучають активно наших спеціалістів для виготовлення машинобудівної продукції і реалізації її в Україні та за кордоном.
     Щиро раджу: вступайте на факультет конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів та природокористування України – це ваша можливість реалізувати сміливі конструкторські задуми та фінансова впевненість в майбутньому!

  • Дякую, завжди раді Вас бачити в університеті.

     — Дякую, до зустрічі.


Розмову вів старший викладач кафедри
технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства
Похиленко Г.М.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook