Освітній акселератор «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу» відкриває унікальні можливості для спілкування студентів з найвідомішими експертами

17 лютого 2022 року
    В ЄС затвердили нову масштабну програму European Green Deal щодо трансформації економіки до 2050 року. Вона передбачає повну відмову від використання викопних видів палива та витіснення з економіки галузей, що створюють шкідливі викиди.

    Формування Концепції «зеленого» енергетичного переходу України до 2050 року зумовлено істотною трансформацією підходів до розвитку енергетики в контексті її екологізації та декарбонізації з увагою до проблем боротьби зі зміною клімату та досягнення глобальних Цілей сталого розвитку. Україна разом з усім цивілізованим світом узяла на себе зобов'язання до 2030 року скоротити рівень викидів парникових газів на 40% порівняно з 1990 роком. Однак великий шлях декарбонізації країни тільки починається.
   Саме для підвищення обізнаності студентів випускових курсів щодо сучасних тенденцій декарбонізації економіки, екологізації паливно-енергетичного комплексу, впровадження енергоефективних технологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України започаткував і впродовж лютого-травня поточного року у рамках студентського акселератора «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу» буде проводити серію вебінарів із відомими фаховими експертами у якості лекторів, тренерів тощо для надання додаткових освітніх послуг у межах освітніх програм за спеціальностями 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка», 144 «Теплоенергетика», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».
     Нинішнім спікером вебінару «Низьковуглецевий розвиток підприємства: енерго-екологічний вимір» на запрошення ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження стала Тамара Буренко, відомий експерт у сфері енергоефективності, кандидат наук з державного управління.

 

   За традицією, зустріч модерував директор інституту Віктор Каплун.

   Формат зустрічі передбачав презентаційну лекцію та можливість проведення дискусії, обговорення вузьких питань чинної законодавчої та нормативної бази.
   Практико-орієнтоване викладення матеріалу дозволило брати участь у дискусії як студентам енергетичних спеціальностей ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» так і суміжних спеціальностей – 101 «Екологія», 126 «Інформаційні системи та технології».

    Потім розгорнулася жвава дискусія.
    Прозвучали питання щодо подальшого використання автомобілів з двигунами внутрішнього згорання (Геннадій Кругляк); впливу впровадження Green Deal у Європі на українські ринки товарів і послуг; формування нового податкового заканодавчства (Anna Salnikova); проблем використання сучасних систем накопичення енергії (Литвин Юрій); наукового супроводу та використання результатів наукових досліджень для розроблення нормативних документів з управління викидами (Олександр Трохимець) тощо.

      До завершення зустрічі відкритий чат вебінару умістив в себе велику кількість СМС з щирими словами подяки і спікеру, і організаторам.
   Ми ж зі свого боку також вдячні всім учасникам (загалом 304 підключення), серед яких були і колективні: Ніжинського фахового коледжу, Бережанського агротехнічного інституту, Бережанського фахового коледжу та ін.
     Акселератор триває.
    ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України продовжує об’єднувати на своєму майданчику найвідоміших експертів у питань «зеленого» переходу та студентів, які готують себе до нових професійних викликів.

Семен Волошин, Лінія Мартинюк,
заступники директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook