В Ірпінському фаховому коледжі відбувся мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

16 лютого 2022 року
     15 лютого 2022 року в коледжі відбувся мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах у часи СРСР та незалежної України.
     Від самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших збройних конфліктів добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу. Не оминули ці сумні події сучасної історії і колектив нашого коледжу.
     У літописі нашого навчального закладу особливі сторінки належать памʼяті загиблого в Афганістані випускника коледжу, посмертно нагородженого орденом Червоної зіркиСергія Лантушенка та новітнім героям України, серед яких і співробітник коледжу Ільґар Багіров (позивний «Балу»), який віддав своє життя на сході держави і посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Вони назавжди залишаються зразком хоробрості та відваги, еталоном патріотизму та мужності для сьогоднішнього молодого покоління студентів і співробітників ВCП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України».
 
 
     У мітингу-реквіємі взяли участь: сестра Сергія Лантушенка – Мар’яна Кулаєва, ветерани праці, викладачі, студенти та співробітники коледжу, вчителі Ірпінського академічного ліцею НУБіП України.
Зі словами памʼяті до студентів і всіх присутніх звернулися: директорка коледжу Наталія Ільченко, Мар’яна Кулаєва, медична сестра Ніна Запорожець. Викладач Микола Поцелуйко зачитав власний вірш, присвяченийпам’яті Сергію Лантушенку – герою-афганцю:
 
Сергію наш, зійди на Землю, і ми обіймемо тебе,
Наш плач за долею твоєю серця скорботою шкребе.
Загинув ти у чужих горах, гарячу кров свою пролив,
Послав матусі своїй горе, крила синівського лишив.
Батьківська хата опустіла, витає там лише твій дух,
А рідна мати посивіла, і плач старенької не вщух.
В скорботі друзі, Україна, з стрічками чорними стяги,
Сумні лунають звуки гімну, сльозам не виплакать туги.
Тебе ми будем пам’ятати, ти гордість коледжу завжди,
Студента, що умів навчатись, і край свій сонячний любити.
 
     Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання і поклали квіти до барельєфа Сергія Лантушенка і меморіальної дошки Ільґару Багірову.
     Історія нашого народу надає нам героїчні приклади виконання воїнами військового обовʼязку та беззавітного служіння своїй Батьківщині. Священною є пам'ять про героїзм українських хлопців при виконанні інтернаціонального обов'язку, їх готовність віддати за мир в Україні найдорожче – своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою.
 

Низький уклін батькам і матерям, які виховали синів – героїв!

Уклін – живим, полеглим – слава!

 
 
Андрій Сиротенко,
заступник директора з виховної роботи

Ірпінського фахового коледжу НУБіП України 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook