Три дні в Десні — майбутні офіцери запасу пройшли вишкіл у Навчальному центрі

16 лютого 2022 року

 

На базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України імені Князя Ярослава Мудрого протягом трьох днів тривала підготовка студентів кафедри військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування України. Майже 300 майбутніх офіцерів запасу, які наразі навчаються на першому курсі, приїхали до Десни, аби здобути первинні знання воєнної науки.

Як розповів журналістові АрміяInform заступник завідувача кафедри Ігор Радіонов, у ці зимові дні триває тритижневе комплексне практичне заняття зі студентами кафедри, у рамках якого три дні присвячені саме практиці у військах.

— Тут, у Десні, наші хлопці та дівчата набувають практичного досвіду та отримують навички у вогневій та психологічній підготовці, — говорить полковник запасу Ігор Радіонов. — До проведення практичних занять залучені інструктори Навчального центру. Зауважу, що всі заняття організовано в комплексі з іншими військовими дисциплінами. Для цього у військовій частині розгорнуті навчальні місця з тактичної медицини, інженерної підготовки, зв’язку тощо.

Найбільш цікавими для майбутніх офіцерів запасу стали заняття з вогневої підготовки. Під час них студенти навчалися влучно прицілюватися та вражати з АК-74 та ПМ різні мішені, одиночні та групові цілі, кулеметні розрахунки, а також ростові фігури. Для боротьби з танками та іншою броньованою технікою студенти навчилися застосовувати на різних відстанях до цілі реактивні протитанкові гранатомети, виконавши вправи бойових стрільб із них. Важливе місце у вогневій підготовці, за словами заступника завкафедри, посіло практичне метання імітаційних бойових гранат.

Та, мабуть, найбільш видовищним і найскладнішим заняттям для студентів стала психологічна смуга перешкод. Вона вимагала від них як фізичної сили й витривалості, так і психологічної готовності. Проходячи цю смугу на тактичному полі, юнаки і дівчата психологічно адаптувалися до реальних бойових умов, адже, окрім різноманітних перешкод, тут використовувалися імітаційні засоби, димові та шумові гранати, осередки великих вогнищ, а також постійне супроводження звуками бою.

Непростим випробуванням для студентів кафедри стала й обкатка танками.

— Умови для психологічної підготовки наших вихованців, аби вони не боялися бронетехніки, були створені на окремому майданчику, — продовжує Ігор Радіонов. — Незважаючи на непрості погодні умови та значне фізичне навантаження, студенти кафедри військової підготовки показали гарні результати на всіх етапах практичних занять.

Нагадаємо, що кафедра військової підготовки при Національному університеті біоресурсів і природокористування України готує офіцерів кадру — фахівців служби ветеринарної медицини, а також офіцерів запасу за п’ятьма військово-обліковими спеціальностями: командирів танкових та механізованих взводів, «Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті», «Організація експлуатації та ремонту бронетанкової техніки», а також спеціалістів радіологів-токсикологів ветеринарної служби.

Олексій Тригуб,
кореспондент АрміяInform

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook