Нарада деканів факультетів та директорів ННІ: профорієнтація, зміцнення лабораторної бази, студентська наука

14 лютого 2022 року
     14 лютого під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада директорів ННІ та деканів факультетів, присвячене нагальним питанням життєдіяльності університету.

 

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик представив зміни до розпорядження щодо звіту керівників факультетів та ННІ: вони стартують завтра і завершаться 19 лютого. Разом з деканами та директорами короткі звіти та плани на поточний рік представлятимуть їхні заступники.

     Також Ярослав Рудик доповів про стан профорієнтаційної роботи: на підготовче відділення залучено 278 слухачів, на курси для випускників технікумів та коледжів записалися 1115 осіб, зареєструвалося на участь в олімпіаді для вступу 1308 одинадцятикласників. Він закцентував на закріпленні кожного факультету та ННІ за регіоном і необхідності поліпшення профорієнтаційної роботи з абітурієнтами з цих областей.
     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвиту Вадим Ткачук представив щорічну можливість для факультетів та ННІ зміцнити матеріальну базу лабораторій. Протягом трьох тижнів потрібно надати пропозиції щодо придбання обладнання відповідно до доведених обсягів фінансування.
     Також проректор акцентував на необхідності ліквідації заборгованості за проживання в гуртожитках та навчання. Активізуватися слід колективам агробіологічного, економічного факультетів, ННІ неперервної освіти та туризму.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк представив проміжні результати участі у Всеукраїнському студентському конкурсі наукових робіт. Для участі в другому етапі відібрано більше 200 досліджень, однак цей список неповний, оскільки не включає всього спектру спеціальностей та галузей знань. Також він зверну увагу на необхідність подання кандидатур на здобуття державних премій, грантів, стипендій для науковців, зокрема молодих вчених.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив ще раз проаналізувати план дій на випадок надзвичайних ситуацій, сформувати список відповідальних осіб задля забезпечення життєдіяльності університету та збереження його майна. Потрібно постійно провадити моніторинг якості освітнього процесу, звертати увагу на явку та дотримання розкладу занять. Ректор закцентував на нових підходах викорінення нестатутних відносин, якщо такі випадки будуть фіксуватися: керівники структурних підрозділів мають їх виявляти та вживати заходи. Уваги потребують організації практик в навчально-дослідних господарствах. Керівникам факультетів та ННІ дано доручення готуватися до відзначення 124-річниці університету, оновити список видатних випускників, спланувати проведення Днів відкритих дверей та інтенсифікувати ремонти кімнат для першокурсників.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook