Сумуємо з приводу смерті нашого колеги - доктора технічних наук, академіка Академії наук вищої освіти України, учасника Великої Вітчизняної війни, Почесного енергетика України Бориса Харлампійовича Драганова!

13 лютого 2022 року

Життя Бориса Харлампійовича – приклад успішного вченого, який все своє життя присвятив науці. Майже 70 років віддав Національному університету біоресурсів і природокористування України, де у період  з 1974 по 1989 рр. працював на посаді завідувача кафедри «Гідравліки та теплотехніки» (нині – «Теплоенергетики» ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), а потім професора цієї ж кафедри. Створив кілька наукових шкіл і став хрещеним батьком у науці 7 докторів і 15 кандидатів наук. Виняткова працьовитість Б.Х. Драганова, його відповідальність при виконанні проблемних наукових досліджень ще довго служитимуть прикладом для молодих вчених, з багатьма якими він починав працювати ще в їх студентські роки.

За значний особистий внесок у науково-методичне забезпечення технічних вищих навчальних закладів Борису Драганову в 1999 році присвоєно почесне звання «Відмінник освіти України», а в 2002 році нагороджений трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України. За вагомі наукові розробки у сфері енергозбереження нагороджений нагрудним знаком Міністерства палива і енергетики України «Почесний енергетик України» та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2007). Указом Президента України від 9 лютого 2002 року, як видатному ученому йому призначена довічна стипендія Президента України.
Ми втратили непересічну особистість, людину, яка протягом усього свого життя наполегливо і послідовно працювала на теренах науки. Це був талановитий вчений, професіонал своєї справи, взірець порядності, інтелігентності та толерантності. Людина з великої літери, з якої брали приклад колеги та студенти. Людина, яка зробила величезний вклад у розвиток технічної науки України!
Світлий та незгасний спомин про Бориса Харлампійовича назавжди залишиться в пам’яті та серцях тих, хто його знав, любив і шанував!
Висловлюємо глибокі співчуття всій родині та близьким покійного!
Царство небесне…
 

Колектив кафедри теплоенергетики

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook