Конкурентоспроможність освітньої програми – запорука високоліквідного фахівця

8 лютого 2022 року

 

Більш ніж десятилітня історія співпраці спонукає до нових якісних звершень. Саме у червні 2011 р., у рамках Договору про співпрацю між НУБіП України і Варшавським університетом наук про життя, відбулося підписання Угоди про створення спільної магістерської програми «Енергетика і автоматика біосистем» між Навчально-науковим інститутом енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України і факультетом інженерії продукції Варшавського університету наук про життя (Wydział Inźynierii Produkcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie).

    Плідно попрацювали за цей період і науково-педагогічні працівники, зусиллями яких було опубліковано понад 20 статей у виданнях WOS та Scopus, відбулося стажування українських і польських науковців за програмою Erasmus Mundus - Alrakis II; підготовлена науковцями обох університетів, за участю Національного університету харчових технологій, монографія «Innovative energy-saving technologies in biotechnological objects control»; виступали опонентами докторських дисертацій. Протягом 2012 – 2014 р.р. проводились спільні наукові дослідження за темою «Smart Grid технології в системах енергоживлення та виробництвах з біотехнічними об’єктами»; проведено Міжнародні наукові конференції на базі обох вишів.

   Проте життя не стоїть на місці: відбуваються певні зміни в освітніх програмах як в нашому університеті, так і в наших польських колег, що потребувало обговорення та певної корекції. Саме тому, із 25 по 28 січня поточного року, у Варшавський університет наук про життя був направлений доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І. І. Мартиненка (далі АРС) Володимир Решетюк, який протягом усіх цих років докладав чимало зусиль до практичної реалізації цієї програми.
    У своєму виступі Володимир Решетюк перед керівництвом інституту dr hab. inż., prof. SGGW Tomasz Nurek, кафедри dr hab. inż., prof. SGGW Paweł Obstawski, дирекцією підрозділу, що організує підготовку докторів філософії dr hab., prof.SGGW Justyna Franc-Dąbrowska доповів результати участі університетів у спільній програмі, вніс пропозиції щодо уточнення її змісту, (виконання програми дає можливість отримати два дипломи – польського і українського університетів); доповів про наукові напрями діяльності нашого інституту і кафедри, зокрема означив і нове вікно можливостей у науковій співпраці щодо підготовки спільних наукових проектів. Спільна наукова діяльність особливо зацікавила prof. Justyna Franc-Dąbrowska, яка, як і її колеги, дала високу оцінку існуючій спільній магістерській програмі і запропонувала обговорити, як можливу, спільну програму підготовки докторів філософії зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Її пропозиція була підтримана польськими колегами і тепер уточнюються юридичні моменти вирішення.
    Користуючись нагодою, Володимир Решетюк, за дорученням президента Асоціації «Теплиці України» Євгенія Чернишенка, який є випускником кафедри АРС і протягом багатьох років активним учасником навчального процесу та наукової роботи, що їх здійснює кафедра, вручив за значний розвиток української освіти, реалізацію дослідницьких проектів в рамках міжнародної і науково-бізнесової співпраці, відзнаки від цієї організації науково-педагогічним працівникам польського вишу. Ці високі нагороди отримали prof., dr hab. inż. Andrzej Chochowski, dr hab. inż. Paweł Obstawski, prof. SGGW, dr hab. inż. Tomasz Nurek, prof. SGGW.

 

   Переконані, що лише копітка, щоденна праця буде запорукою міжнародної інтеграції обох навчальних закладів, просування результатів наукових досліджень нашого університету на ринки Європи, укріплення культурно-просвітницького «мосту» через Буг.

     Дякуємо за підтримку і сприяння у реалізації цього проекту керівників структурних підрозділів нашого університету і, особисто, ректора С.М. Ніколаєнка.

В. Лисенко,
завідувач кафедри автоматики і робототехнічних систем
ім. акад. І.І. Мартиненка

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook