Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК приймає участь у підвищенні кваліфікації

8 лютого 2022 року

Неабияким цікавим видався січень для викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК в плані можливості підвищення своєї кваліфікації. Адже постійно потрібно розвиватися і вдосконалювати свої знання, щоб йти в ногу з часом. На сьогодні завдяки інтернету таких можливостей є багато. Тож, не втрачаючи ні однієї вільної хвилинки, викладачі факультету беруть участь у всіх важливих наукових подіях. Зокрема, в.о. зав. кафедри, доцент Володимир Василів, Наталія Слободянюк, Ольга Прядко доценти Марія Жеплінська, Михайло Муштрук, Максим Гудзенко, Наталія Голембовська, Юлія Крижова, Ольга Самойліченко та старші викладачі, асистенти Анастасія Іванюта, Аліна Менчинська, Оксана Пилипчук, Валентина Ісраелян  взяли участь в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій» в рамках проекту Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES). До речі, одним із співорганізаторів цього заходу була кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України.

 ,
     За програмою школи було передбачено вивчення курсів, що розкривають соціальні виміри європейських політик, а саме:
     - семінар «Європейська соціальна політика», тьютором якого була доктор економічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України Марина Дєліні;
     - інтенсив «Європейська політика соціальної згуртованості», дистанційні курси «Європейська політика соціальних інновацій» та «Соціальні виміри європейських політик», тьютор - доктор філософських наук, професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності НПУ імені М.П. Драгоманова, професор кафедри Жана Моне SCAES, академічний координатор проекту Жана Моне EVDISD Марья Нестерова;
     - дистанційні курси «Європейська соціальна модель» та «Інклюзивна політика ЄС в освіті», тьютор – європейський експерт проекту, професор Університету Генуї Діана Спулбер.
 
     В ході проведення зустрічей спікерів відбувалося жваве обговорення всіма учасниками питань соціальної стратифікації суспільства в ЄС, міграційних процесів та основних чинників впливу на них, розвиток громад, соціальної інновації, принципів змішаного навчання, електронного навчання та ІКТ-технологій в освіті, розвитку системи компетенцій, пов’язаних з феноменом європейської соціальної моделі як інтегративною сферою соціальної інновації, в якій на перетині формуються соціальні принципи та цінності, установки та індикаторів економічного прогресу, індивідуальне ставлення та переконання тощо.
     По закінченню Міжнародної зимової школи «Соціальні виміри європейських студій» всі учасники пройшли фінальні тестування з прослуханих курсів та отримали сертифікати загальною кількість 120 годин. Ознайомлення з сучасними процесами, що відбуваються за кордоном в Європейського Союзу та порівняння з даними українського населення наводить на думку, що є чого повчитися і взяти на озброєння від наших західних партнерів, але і у нас теж можуть іноземці повчитися. Саме такий висновок було зроблено нашими співробітниками на засіданні кафедри при обговоренні даного питання. 
 
 
  
 
 
 
 
      Ще один захід від Claritave, а саме вебінар  “Аналіз грантової підтримки та ефективності співпраці в Web of Science та InCites. Серія «Clarivate науковцям” відвідали доценти Марія Жеплінська та Максим Гудзенко.
 
 
     Детальна розповідь про можливості використання Web of Science і не тільки є надзвичайно корисною, особливо науковцям. Тому презентація з цього питання є доступною за посиланням https://bit.ly/33jzbRL, чим ми і хочемо поділитися з іншими науковцями. Такі заходи проводяться раз в місяць, тому кожен має унікальну можливість приєднатися до зустрічі і протягом години взяти для себе щось нове, цікаве, оригінальне. При нагоді надаю посилання на такі міроприємства і хай чим більша кількість викладачів долучається і стає їх учасниками.
     Реєстрація на всі вебінари серії «Clarivate – науковцям 2022 або місце зустрічі змінити не можна» - відкрито, а теми буде оголошено за два тижня до вебінару, та надсилатимуться організаторами в автоматичних листах нагадуваннях за добу і годину до початку вебінару. 
 
10 лютого:   https://bit.ly/3HIJ3U8
10 березня: https://bit.ly/31yYJtJ
7 квітня:      https://bit.ly/33cT5Op
5 травня:     https://bit.ly/3JRQuKG
9 червня:     https://bit.ly/3n5brYB
7 липня:      https://bit.ly/3f1Aast
11 серпня:   https://bit.ly/3395z9N
8 вересня:   https://bit.ly/3zC06EC
6 жовтня:    https://bit.ly/3eZeSM2
10 листопада: https://bit.ly/3t5Laxi
8 грудня:    https://bit.ly/3t2GGXY
 
     Тим більше, що після закінчення кожної зустрічі проводяться конкурси, де ще можна отримати заохочувальні призи. Якщо кожен з нас не бути сам проявляти ініціативу, то так нічого і не вийде. Де стояв віз, там і стоятиме. Тільки ентузіазм, ініціативність, прагнення отримати нові знання, зустрічі з новими людьми, велика активність призводить до підвищення кваліфікації викладачів.
     Хоча ми всі викладачі технічного спрямування, але розуміємо, що потрібно бути обізнаним в усіх галузях знань. Лише такі люди мають більший шанс передати іншим, зокрема студентам, свій досвід, навички і вміння. Тому постійно вчитися черпати інформацію незалежно від свого віку - це не соромно, а престижно!
 
 

Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook