Експериментальне навчання – тема міжнародного тренінгу «MonsoonSIM Train The Trainer» для викладачів кафедр економічного факультету та здобувачів PhD ОНП «Облік і оподаткування»

6 лютого 2022 року
    4-5 лютого 2022 р. в рамках міжнародної співпраці та розширення програм стажування викладачі двох кафедр економічного факультету (обліку та оподаткування і статистики та економічного аналізу), а також здобувачі освітньо-наукової програми зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» прийняли участь у міжнародному фаховому тренінгу «MonsoonSIM Train The Trainer».

    Захід відбувся в режимі онлайн під керівництвом Абди Тамінсях (Abdy Taminsyah) – засновника і президента MonsoonSIM (це новітня хмарна програмна платформа, використання якої орієнтоване на моделювання ERP-систем та проведення експериментального навчання). Викладачі кафедри обліку та оподаткування (завідувач Любов Гуцаленко, доценти Олена Боярова, Оксана Данілочкіна, Олена Колеснікова, Наталія Кузик, Володимир Литвиненко, Любов Миськів, Людмила Мельянкова, Катерина Шевчук) кафедри статистики та економічного аналізу (завідувач Інна Лазаришина, доценти Анатолій Шиш і Тетяна Собченко) та аспіранти (Альона Бельдій, Дарина Вакулик, Ганна Грищук, Олена Попова) разом із колегами інших закладів вищої освіти України (зокрема: Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II (м. Ужгород), Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк), Луцького національного технічного університету, (м. Луцьк), Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана (м. Київ), Харківського національного економічного університету (м. Харків), Хмельницького національного університету (м. Хмельницький)) відпрацьовували навички вирішення проблем у модельованому бізнес-середовищі. Це по-справжньому захоплююча платформа, яка, як показало проведене стажування, формує навики управління своїм віртуальним бізнесом.

    Учасники гри одночасно відчули себе і фасилітатором (ведучим, керівником) з організації процесу колективного розв'язання проблем у групі, учнями, яким зі слів організатора Abdy Taminsyah «…навчатися легко, коли те, чому вчишся, є тим, що ти пережив». Такий тренінг – це одночасно процес та відпрацювання навичок для ефективної організації процесу обговорення складної проблеми без втрат часу та за короткий термін й виконання усіх запланованих дій із максимальним залученням учасників. Так, для прикладу, модератором була сформована команда з викладачів кафедри статистики та економічного аналізу економічного факультету НУБіП України, яка, хоча й була менш чисельна порівняно з іншими командами, але змогла показати високі результати, особливо у частині B2B.

    Надзвичайно сприяло цьому ділове спілкування професійною англійською мовою професора І. Лазаришиної та доцента А. Шиша, які навчають складних бізнес-процесів. Викладачами кафедри обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України були сформовані в окремі три команди. Варто відмітити, що одна із них (у складі Л. Гуцаленко, О. Данілочкіної, В. Литвиненка, Л. Миськів, У. Марчук (КНЕУ ім. В. Гетьмана) та Г. Грищук) стала лідером з формування чистого прибутку у роздрібній торгівлі (серед гравців 8-ми команд).
 

    Безумовно, найголовнішим є те, що всі учасники тренінгу отримали цінний практичний досвід щодо створення, запуску та використання в навчальному процесі симуляційної гри, налаштування аналітичного доступу, створення команд, налаштування бізнес-середовища до даних, роботи у демонстраційному режимі та режимі реального часу й перемикання між ними.

     Ознайомлення зі змістом платформи «MonsoonSIM» показало, що в його модулях передбачена також ігрова складова з бухгалтерського обліку, формування фінансових звітів, грошових потоків, тощо.
    Інтенсивність гри та її цифровий характер, робота з реальними даними, неймовірно реалістичне моделювання може бути використаним в навчальному процесі зі студентами, що, безумовно, дозволить покращити набуття ними необхідних фахових компетенцій.
    Позитивні враження від такого дводенного інтенсивного заходу були не лише в учасників, але й в самого модератора A. Taminsyah , який у своєму дописі в чаті відмітив: «Я дуже щасливий, що маю честь сертифікувати 30 викладачів з різних університетів України, які можуть стати сертифікованими фасилітаторами «MonsoonSIM».

    Щиро дякуємо (Abdy Taminsyah – засновнику і президенту MonsoonSIM, а також професорам: Ніні Пойда-Носик (Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II (м. Ужгород)), та Ірині Садовській (Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк)) за запрошення та надану можливість отримання цікавого і неповторного досвіду й набуття навиків з удосконалення методики проведення занять та педагогічної майстерності викладачів, що дасть можливість зробити навчання здобувачів вищої освіти не лише пізнавальним, але й веселим та захоплюючим!

Любов Гуцаленко,
завідувач кафедри обліку та оподаткування,
Інна Лазаришина,
завідувач кафедри статистики та економічного аналізу

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook