На старті нового семестру успішно атестовані ще п'ять науково-педагогічних працівників, які викладатимуть фахові дисципліни англійською мовою

4 лютого 2022 року
     04 лютого 2022 року до початку другого семестру 2021-2022 н.р. вперше в онлайн-форматі була організована комісія з оцінки рівня володіння іноземною мовою науково-педагогічних працівників в оновленому складі згідно наказу ректора від 19 серпня 2021 р. за №855. 
     Відкриваючи роботу комісії, її голова – проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук наголосив на важливості забезпечення викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою, як на етапі підготовки бакалаврів на молодших курсах, для успішної здачі ними ЄВІ з іноземної мови при вступі до магістратури, так і на старших курсах для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою, як самих студентів, так і викладачів.
 
     Члени комісії – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Інна Грабовська, доцент кафедри іноземної філології і перекладу Оксана Чайка і керівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук, а також керівники відповідних підрозділів служби проректора з науково-педагогічної роботи Ярослав Рудик, Лариса Кліх, Оксана Зазимко та Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями дисциплін, які вони планують викладати, а також задавали питання, котрі б розкрили рівень володіння англійською мовою та предметом.
     Цього разу до когорти науково-педагогічних працівників, яких допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою за результатами співбесіди приєднались: Жанна Вдовиченко,старший викладач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського; Оксана Гавриш, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського; Наталія Драгнєва, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського; Віта Строкаль, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю; Андрій Шидліч, доцент кафедри вищої та прикладної математики.
 
 
     Усім викладачам, які мають бажання долучитись до викладання фахових дисциплін англомовним групам студентів, але ще відчувають необхідність підвищити свій рівень володіння мовою, рекомендовано проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (https://nubip.edu.ua/node/53598) на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою. Важливими, на переконання Василя Дмитровича, є також елементи педагогічної майстерності, які варто застосовувати для зацікавлення аудиторії та інтерактивного формату занять.
     Отож, вітаємо колег та бажаємо творчої і натхненної співпраці зі студентами по опануванню дисциплін відповідного фаху англійською мовою!
 
Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу

з магістерських програм, секретар комісії 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook