До весняного семестру готові: на механіко-технологічному факультеті відбулися співбесіди зі співробітниками та допоміжним персоналом кафедр

1 лютого 2022 року
   Протягом тижня на механіко-технологічному факультеті відбулися співбесіди керівництва факультету з науково-педагогічними працівниками та допоміжним персоналом кафедр.
    Головними питаннями співбесід, які проходили у форматі розширених засідань кафедр, були аналіз стану готовності до весняного навчального семестру, розгляд планів роботи колективів кафедр у 2022 році, виконання завдань програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2025».
    Як показали результати грудневого опитування студентів факультету, істотно зросла оцінка рівня організації освітнього процесу в університеті та на факультеті, є підтримка й розуміння адекватності та своєчасності реагування на виклики пандемії. Однак, з’являється і досвід, який необхідно врахувати в роботі.  
 

     В ході співбесід особливу увагу було присвячено відповідальному ставленню до виконання своїх обов’язків, ініціативності, плануванню та системності у роботі, спрямованості на конкретний результат. Були розглянуті питання готовності навчально-методичних комплексів дисциплін до навчального семестру, їх оновлення, завершення атестації електронних курсів, складання графіків онлайн-занять, відритих лекцій, взаємного відвідування занять, записів лабораторних і практичних робіт, системного висвітлення результатів діяльності на сайтах кафедр і факультету, результатів та завдань профорієнтаційної діяльності.
     Приділено увагу питанню об’єктивності та справедливості оцінювання знань студентів в умовах дистанційного та змішаного навчання, необхідності на першій лекції чітко визначати критерії оцінювання навчальної роботи студентів за дисципліною, врахування системності опанування дисципліни та відвідуваності занять. Оскільки випадки, коли студент не відвідує аудиторні та онлайн-заняття, системно не опановує матеріал дисципліни, однак, виконавши завдання на навчальному порталі, отримує позитивну оцінку, можуть сприйматися студентським середовищем як приклади необ’єктивності та нестатутних відносин. Окремо були розглянуті плани роботи щодо посилення співпраці з роботодавцями, збільшення джерел залучення коштів, розширення переліку баз виробничої практики, створення спільних навчально-наукових лабораторій та плану їх відкриття.
    Заступник декана з навчальної та виховної роботи Ігор Сівак зупинився на важливості поточного контролю за успішністю та відвідуваністю занять, забезпечення тісної взаємодії ланок студент-викладач-староста-куратор-деканат, аналізу та завданнях у роботі кураторів академічних груп.
     Заступник декана з наукової роботи Вячеслав Мацюк окреслив перспективи й цільові показники публікаційної та проєктної активності, підходи та завдання діяльності наукових студентських гуртків, заходи щодо підвищення ефективності наукової роботи, зокрема, залучення коштів та збільшення наукометричних показників наукових колективів.
     Заступник декана з міжнародної діяльності Любов Шимко окреслила плани щодо атестації викладачів для викладання дисциплін англійською мовою, посилення міжнародної співпраці у підготовці заявок для участі в конкурсах наукових проєктів.
     Окрему увагу в ході зустрічей було приділено питанням дотримання етичного кодексу працівника Університету, вимог правил внутрішнього розпорядку та недопущення нестатутних відносин і проявів корупції.
     В цілому, за результатами співбесід, кафедри механіко-технологічного факультету готові до організованого початку весняного навчального семестру.

Вячеслав Братішко,
декан факультету

 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook