Майбутній агроінженер Роман Фуртатенко: «Професія інженера – це майбутнє!»

31 січня 2022 року
«Із добрих зерен теперішніх сівачів зростуть плоди великої мудрості,
що й прокладуть шляхи до великого національного майбуття.
Віримо в це! І що твердішою буде наша віра, то багатшими будуть плоди.»
Левко Лук’яненко, з книги «Незнищенність»
   Найважливіше питання, яке хвилює кожного випускника після закінчення школи: як правильно обрати вуз і майбутню сферу діяльності. Сучасний світ професій став різноманітним, збільшилась кількість вищих навчальних закладів і напрямків роботи. Це призводить до того, що багатьом старшокласникам стає складніше зробити вибір майбутньої професії. А на ринку праці сьогодні спостерігається зростаючий попит на технічні спеціальності.
 - Чим приваблюють такі спеціальності сучасну молодь? – Це запитання ми задали учню 11 класу, випускнику Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області Роману Фуртатенку.
 - Інженер – це цікава і складна професія. З дитинства полюбляю все, що пов’язано з технікою, комп’ютером, мрію розробляти різні програми і збирати «залізо», налаштовувати різноманітні пристрої, машини і механізми. Я також полюбляю грати в футбол. Я хочу бути таким, як наш земляк Петро Григорович Федоренко, який продовжує грати за СК «Хотів». Це традиції нашої школи, які можна продовжити у спортивних гуртках вишу. 

 - Як розпочався ваш шлях знайомства з НУБіП України?
 - Мені в цьому допомогла зустріч та мотивована розмова з викладачем університету Заболотьком О.О., який завітав до нас у школу. Олег Олександрович ознайомив нас з пріоритетами навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та підготовкою інженерів в університеті, зокрема на механіко-технологічному факультеті. Дуже корисно, що на базі НУБіП України є підготовчі курси, які допоможуть абітурієнту покращити свої знання для складання ЗНО. Завдяки цій зустрічі та пораді, я відвідав ЗВО і став слухачем підготовчих курсів. Також хочу краще підготуватися до ЗНО та продовжую відвідувати індивідуальні навчання з репетитором, багато уваги приділяю математиці. Крім того, планую взяти участь в олімпіаді, що дозволяє не тільки перевірити свої знання але й, що дуже важливо, отримати додаткові бали до сертифікатів ЗНО та переваги при вступі на бюджет.
 - Які ваші мрії на майбутнє?
 -  У найближчому майбутньому я мрію добре підготуватися та здати ЗНО, стати студентом механіко-технологічного факультету НУБіП України, продовжувати займатися спортом і грати у футбол. А потім, хочу стати висококваліфікованим спеціалістом, розвивати агроінженерну галузь в Україні, працювати в українсько-європейській компанії. Гарна освіта потрібна для того, щоб влаштуватись на роботу і отримувати моральне та матеріальне задоволення від улюбленої справи.
НУБіП України – це те місце, де, я вірю, мої мрії почнуть втілюватися у життя.

Спілкувався доцент кафедри
охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві
Олег Заболотько

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook