Кафедра культурології зацікавила учнів Скандинавської гімназії вступом у НУБіП України

31 січня 2022, 11:00
Скандинавська гімназія – один з найкращих навчальних закладів міста Києва, адже за результатами складання випускниками ЗНО у 2021 році вона увійшла в сотню найкращих в Україні.
 
 
Сама назва закладу говорить про те, що у ній поглиблено вивчають мови. Так, учні 5-9 класів, окрім англійської, мають змогу вивчити данську, норвезьку, фінську, шведську, німецьку, а учні 10-11 класів  профільно вивчають предмети гуманітарного циклу, додаткові предмети та спецкурси, мають факультативні та індивідуальні заняття із англійської літератури, технічного перекладу, країнознавства  Великої Британії та інші. Заняття проводяться із залученням онлайн учнів і педагогів шкіл і гімназій м. Нествед, м. Копенгаген (Данія), м. Векшо, м. Кіруна (Швеція), м. Осло (Норвегія), м. Берлін (Німеччина), м.Таллін (Естонія), м. Сопот (Польща), м. Тбілісі (Грузія). А ще учні і педагоги мають можливість брати участь в обміні делегаціями школярів та вчителів для вивчення історії, культури, традицій народу, мова якого вивчається.
Все це розвиває в учнів уміння використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур і цивілізацій сучасного світу, готує їх до  міжкультурного спілкування у різноманітних сферах життєдіяльності. І, звісно, таку обдаровану і талановиту молодь ми не змогли оминути увагою і не запросити до навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, тож у гімназію завітала доцентка кафедри культурології Ярина Пузиренко.  
 
 
Учні дев’ятих, десятих, та одинадцятих класів почули інформацію як про університет загалом, його славетну історію, про інститути та факультети з їхніми спеціальностями, так і про гуманітарно-педагогічний факультет та його кафедри і спеціальності.
 
 
До розмови підключилася учителька біології, вчителька-методистка Наталія Пантеліївна Боганець. Вона розповіла, що її колишні учні, які вступили до НУБІП України, дуже задоволені своїм вибором і рекомендують НУБІП усім, адже отримують ґрунтовну фахову підготовку і мають насичене та різноманітне студентське життя.
 
 
Одинадцятикласники зацікавилися олімпіадою для вступників, а Ксенія Почекіна, Олексій Голоденко і Євгенія Свідерська вже зареєструвалися для участі.
 
 
Із цікавістю прослухали інформацію та активно задавали питання учні 10 класу. Такому жвавому обговоренню посприяло і те, що вчителька історії, вчителька-методистка Любов Олександрівна Брикова поділилася своїми враженнями від участі у Днях відкритих дверей у нашому університеті, тож учні сподіваються, що навесні вони зможуть відвідати НУБІП України і відчути його атмосферу.
 
 
Завітала Ярина Василівна і до 9 класу, наголосивши, що НУБІП України – потужний заклад із багатьма відокремленими підрозділами, до яких можуть вступати випускники 9-х класів, тому розповіла і про наші відокремлені підрозділи та можливості  подальшого навчання в університеті після їх закінчення.
А оскільки частина класів у гімназії навчається у дистанційному режимі, то вони мали можливість підключатися до зустрічі онлайн.
 
 
Старшокласники Ілля Циба та Євгеній Лопушенко зацікавилися можливостями позанавчального життя студентів, тому отримали вичерпну інформацію про творчі колективи, студії і гуртки кафедри культурології, секції кафедри фізичного виховання, студентську організацію університету.
 
 
І старшокласники, і учні стверджують, що профорієнтаційна зустріч була цікавою і необхідною для них, тому щиро віримо, що незабаром побачимо їх у лавах студентів НУБіП України.
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook