Інженерний персонал ПАТ «Черкасиобленерго» підвищує кваліфікацію в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

31 січня 2022 року
     Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України розпочав курси з підвищення кваліфікації для інженерно-технічних працівників ПАТ «Черкасиобленерго».

    Навчально-тематична програма передбачає розгляд актуальні тем сучасного розвитку електроенергетичних систем: освітньо-наукова платформа управління енергоефективністю; новітні технології Smart Grid та цифрові підстанції; дослідження параметрів силових трансформаторів напругою 10/0,4 кВ та режимів їх роботи; особливості конструкції та застосування реклоузерів як засобів підвищення надійності та ефективності електричних мереж; режими нейтралі електричних мереж 0,38…110 кВ та їх вплив на аварійні ситуації в цих мережах; моніторинг електричних систем та інтелектуальні електричні мережі (WAMS, FACTS та ін.); діагностування ізоляції силових кабельних ліній; математичне обгрунтування кількості і місць встановлення реклоузерів, на базі діючого сегменту електричних мереж Київської області; компенсація реактивної потужності в електричних розподільчих мережах та мережах споживачів; VR-технології в системі експлуатації електрообладнання тощо.
    З боку замовника на першому вебінарі були присутні Надія Братаніч, директор з управління персоналом та Дмитро Галат, директор навчального центру ПАТ «Черкасиобленерго».
    Лекцією на тему «Освітньо-наукова платформа управління енергоефективністю» навчальний процес відкрив директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун.

    Сучасні проблеми впровадження новітніх технологій Smart Grid та цифрових підстанцій розкрив прочитав завідувач кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова Володимир Козирський.

   Віталій Наливайко, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій виклав цікавий теоретичний та практичний матеріал щодо дослідження параметрів силових трансформаторів напругою 10/0,4 кВ та режимів їх роботи.

     Після кожного заняття певний час відводився для обговорення та дискусійних питань.
    Загалом навчання триватиме два тижні за шістьма напрямами підготовки, а саме: спеціаліст з випробувань, вимірювань в розподільних мережах та з експлуатації кабельних ліній; спеціаліст з комерційного обліку електричної енергії, спеціаліст з експлуатації приладів і систем обліку, інспектор енергонагляду; спеціаліст з диспетчерського управління в розподільних мережах, керівник оперативно-диспетчерської служби району електричних мереж (філії оператора системи розподілу); спеціаліст з релейного захисту та автоматики; спеціаліст з експлуатації і ремонту трансформаторних підстанцій і розподільних пристроїв; спеціаліст з експлуатації і ремонту електричних мереж напругою 0,4-20 кВ.
    Після завершення курсів слухачі одержать свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.
    Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження постійно розширює коло освітніх послуг поза межами ліцензійної діяльності. Зокрема, у 2022 році планується провести низку таких заходів з спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 144 – Теплоенергетика та 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології для майже 270 слухачів.


Володимир Козирський
завідувач кафедри
електропостачання ім. проф. В.М. Синькова
Віталій Савченко,
координатор з проєктної діяльності госпрозрахункових підрозділів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook