Вчора - школяр, а сьогодні - успішний студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

30 січня 2022 року

    Дирекція Навчально-наукового інституту постійно спілкується із своїм студентством, проводить анкетування, щоб мати змогу врахувати їхні таланти, захоплення та побажання.
    У сьогоднішньому короткому інтерв’ю наш студент 1 курсу ОС «Бакалавр» Всеволод Лісогор поділиться своїми враженнями про умови навчання та планами на майбутнє.


1. Всеволоде, як настрій? Як проводиш своє дозвілля на канікулах, чи готовий по початку нового навчального семестру?
    Настрій хороший. Зараз я відпочиваю, набираюся сил перед початком нового семестру. Водночас, намагаюся поєднувати тримати себе у робочому тонусі, тому час від часу знайомлюся з деякими освітніми матеріалами на різних інтернет-ресурсах. Також знаходжу час для цікавих книжок, фільмів тощо.
Нового семестру чекаю з нетерпінням. Наперед на освітньому порталі знайомлюся зі змістом освітньо-професійної програми, за якою я навчаюсь, переліком і силабусами дисциплін. На мою думку, вони дуже цікаві.
2. А чому ти обрав саме спеціальність 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка»?
    Ще з дитинства хотів бути інженером-енергетиком. Вважаю і тепер, що це цікава та перспективна професія. Мені легко даються математика та фізика.
    Окрім цього маю певні здібності: просторову уяву, спостережливість, креативність. Переконаний - ця професія точно для мене.
    В одинадцятому класі, коли треба було робити остаточний вибір, знайшов сторінку НУБіП України, ознайомився з переліком інженерних спеціальностей. За структурою та цікавим і легкодоступним контентом вирізнялась web-сторінка ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. А спеціальність 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» була обрана безальтернативно, оскільки електроенергетика – це круто!
3. Наскільки мені відомо, ти є старостою групи. Поділись, будь ласка, враженням про свій досвід.
    Так, я староста групи ЕЕЕ-21001б. На перших порах було важко все встигати: навчатися, виконувати обов’язки старости, мав певні домашні клопоти, постановка на облік у військкоматі тощо. Але завдяки наставнику Олександру Гаю, викладачам, одногрупникам, до яких я звертався, всі питання вирішувались своєчасно.
    Також в інституті впроваджено і функціонує багато різних комунікаційних платформ, однією із таких є навчальний портал, завдяки якому, знаходячись на дистанційному навчанні, можна комунікувати практично із всіма викладачами та мати доступ до всіх лекційних, лабораторних чи практичних занять, навіть коли ти їх з тієї чи іншої причини пропустив.
   Що стосується обов’язків старости, то тут значно полегшує роботу впроваджений у нашому інституті електронний журнал, де в реальному часі ведеться моніторинг відвідуваності разом із викладачами. Моє завдання як старости виставляти додаткові ідентифікатори відсутнього студента. Ця інформація дозволяє наставнику і дирекції проводити більш глибокий аналіз процесу навчання. Все чесно і максимально прозоро. Загалом, атмосфера, робоча і комунікаційна, яка створена в інституті, сприяє успішному навчанню.
4. Які твої враження, після першої завершення першої екзаменаційної сесії?
    Я отримав незабутні враження та позитивний досвід. В школі все було по-іншому. Напруження та певні переживання щодо своєчасного складання іспитів дали зрозуміти, як важливо цінувати студенту кожну мить. Наявність хороших оцінок у заліківці дуже добре мотивує. Також ніяк не можу не відмітити лабораторну базу, яка є в інституті, поки що не у всіх лабораторіях мали змогу попрацювати, так як перший курс і більшість дисциплін ще повторюють шкільну програму, проте ознайомлювались із ними і вони дійсно сучасні та цікаві, наприклад, мені особисто дуже хотілося б попрацювати із окулярами віртуальної реальності та у лабораторії Техніки високої напруги.
5. Всеволоде, ти вчорашній випускник школи. Що порадиш майбутнім абітурієнтам уже зі студентської лави?
    Якби мені рік назад сказали, що я стану студентом Національного університету біоресурсів і природокористування України, опановуватиму таку цікаву спеціальність, буду отримувати стипендію, мене оберуть старостою групи – я б не повірив!
    Зрозумів сам і раджу всім: будьте наполегливі при досягненні своєї мети і у вас все вийде. Головне – не опускати руки і вірити в себе. Ось це і є моя порада.
   

Дякую за цікаву розмову і до зустрічі на заняттях.

 

Розмову вела Лілія Матинюк,
заступник директора –координатор з виховної роботи та
організації дозвілля студентів
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook