Професор Андрій Білоус прочитав курс лекцій у Варшавському університеті природничих наук

27 січня 2022 року
     Співпраця ННІ лісового і садово-паркового інституту НУБіП та Інституту лісових наук Варшавського університету природничих наук (Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Польща) набуває стратегічного партнерства для розвитку навчальної і наукової складової підготовки фахівців лісового господарства.

 

     Завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрій Білоус на запрошення Інституту лісових наук у січні 2022 року прочитав курс лекцій навчального курсу «Вплив порушень на лісові екосистеми» та провів серію семінарських занять для магістрів лісогосподарського факультету Варшавського університету природничих наук. Справа у тому, що зі змінами клімату ліси стають більш уразливими до впливу пожеж, штормів, життєдіяльності людей, масового розмноження комах і стрімкого поширення патогенних організмів, які здатні зумовити порушення природної структури, критично змінити перебіг життєвих процесів та зменшити структуру біомаси в екосистемі. Такі обставини зумовлюють гостру потребу вивчення закономірностей виникнення порушень, проведення превентивних заходів та управління лісовими екосистемами для мінімізації негативного впливу на ліси.

     Аналогічний навчальний курс створений і викладається у рамках навчального спеціального англомовного курсу для студентів ОС «Магістр» в ННІ лісового і садово-паркового господарства, який започатковано у 2021 році та реалізується за підтримки ректорату з метою підготовки фахівців, готових до адаптації провідного міжнародного лісівничого досвіду для сталого лісівництва в Україні.
     Окрім навчальної роботи, важливим підсумком візиту до польського столичного університету стало обговорення та опрацювання науково-технічних та організаційних умов співпраці між колективами кафедр за напрямом лісової таксації, лісовпорядкування та менеджменту лісових ресурсів, зокрема проведення спільних досліджень, конференцій та співпраці студентських наукових товариств і клубів.

 

     Лісової співпраці стосувалися зустрічі з ректором SGGW Міхалом Засадою (Michał Zasada) та ексректором SGGW (2002-2008), почесним доктором НУБіП України Томашем Борецькі (Tomasz Borecki), які є відомими вченими у галузі лісових наук.
     У контексті українсько-польського співробітництва у травні 2021 в рамках програми Erasmus+ доктор Роман Войцік (Roman Wójcik) та доктор Войцех Кедзьора (Wojciech Kędziora) з Варшавського університету природничих наук прочитали серію лекцій про лісове господарство Польщі для магістрів ННІ лісового і садово-паркового господарства (детально за посиланням https://nubip.edu.ua/node/90657).


Галина Домашовець,
заступник директора ННІ ЛіСПГ
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook