Науковий проект, розробником якого є доцент кафедри міжнародних відносин та суспільних наук, отримав фінансування за рахунок коштів Державного бюджету України

26 січня 2022 року

За результатами засідання конкурсної комісії Міністерства освіти і науки України з відбору проєктів молодих вчених затверджено тридцять чотири (34) науково-дослідні роботи, виконання та фінансування яких розпочнеться з січня 2022 року за рахунок коштів Державного бюджету України.

До списку, затвердженого наказом МОН України від 30.12.2020 №1489 "Про затвердження переліку проєктів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених..." увійшли три молодіжні проєкти НУБіП України. Річний бюджет трьох наукових проєктів молодих вчених становить 2,75 млн грн, разом з тим передбачено закупівлю обладнання на суму 1,14 млн грн.

Зокрема, проєкт «Правове забезпечення енергетичної безпеки в умовах європейського та євроатлантичного курсу України» – доктора юридичних наук, доцента кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Євгенія Шульги та кандидата юридичних наук, доцента кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Наталії Шинкарук є важливим, оскільки Кабінет Міністрів України у серпні 2021 року затвердив Стратегію енергетичної безпеки нашої держави.

Геополітичні зміни, що активізувалися наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст., зумовлюють актуальність проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції України. Співпраця України з ЄС є важливим засобом її інтеграції в європейський правовий та економічний простір. За умов набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом зростає актуальність проблеми правового забезпечення співпраці України та ЄС та поглиблення стосунків у всіх її сферах на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції.

В умовах нестабільної ситуації у геополітичній сфері, зважаючи на обмеженість енергетичних ресурсів та потребу розвиватися екологічно і з турботою про довкілля, запропонований проєкт «Правове забезпечення енергетичної безпеки в умовах європейського та євроатлантичного курсу України» передбачає аналіз потенційних ризиків і загроз, які можуть вплинути на український енергетичний сектор та забезпечити прогнозованість розвитку і стійкість енергосистеми, своєчасну ідентифікацію загроз та запобігання їм.

Світлана Харченко,
заступник декана з наукової роботи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook