Олександр Переляк із Таращі: моя майбутня професія – бухгалтер, мій університет – НУБіП

26 січня 2022 року

 

 

     Переляк Олександр, учень 11 класу Таращанського академічного ліцею «Ерудит», обирає спеціальність «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит») та НУБіП України.
  • Як з’явилася ідея вступити на економічний факультет НУБіП України?

     — Я довго роздумував над вибором університету для навчання, адже цей вибір буде основою мого майбутнього життя. Про НУБіП України мені розповів мій друг Гарбар Вадим, який нині студент-другокурсник економічного факультету спеціальності облік і оподаткування. Вадим порекомендував мені для початку відвідати День відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування.
     Відвідавши даний захід, я дізнався що бухгалтер – одна з найвідповідальніших професій, адже саме в руках цих спеціалістів знаходиться документація з фінансової частини кожного бізнесу. Бухгалтер – професія затребувана. Скільки б не минуло часу, як би не змінювався світ, бухгалтери будуть потрібні до тих пір, поки будуть існувати економічні відносини, тому я не вагаючись обрав саме економічний факультет НУБіП України.

  • Ви обираєте професію бухгалтер. Чим обумовлений вибір професії?

     — По-перше, це є професія моєї мами, яка дуже задоволена своєю роботою. По-друге, мені хочеться стати дійсно висококваліфікованим фахівцем, який буде корисним людям. В обов'язки бухгалтерської служби входить ведення обліку матеріальних цінностей, нарахування заробітної плати, ведення податкового обліку, розрахунок і сплата податкових платежів і внесків у позабюджетні фонди, здача звітності в контролюючі органи. Головні бухгалтери розробляють для підприємства облікову політику, форми внутрішньої звітності, що керують роботою бухгалтерської служби. Нерідко додатково на людей цієї професії лягають обов'язки по веденню управлінського обліку, або обліку за міжнародними стандартами. Якщо на підприємстві припинити вести облік, то діяльність дуже швидко буде паралізована. Не буде інформації по заборгованості покупців або постачальників, власники не будуть знати, справа приносить дохід або збитки. Тому робота бухгалтерів пов'язана з величезною відповідальністю.

  • Як Ваші батьки ставляться до вибору майбутньої професії?

     — Мої батьки кажуть, що ти сам маєш обирати свою майбутню професію. Я їм вказав кілька варіантів, і вони відповіли: «Остаточне рішення буде за тобою, але ми надаємо перевагу спеціальності бухгалтера». Батьки повністю підтримують мій вибір. Вони вважають це досить престижною професією, яка забезпечить мені щасливе майбутнє.

  • Які маєте захоплення?

     — Як і більшість моїх друзів люблю сучасну музику, кіно, а також цікаві подорожі. Із задоволенням допомагаю батькам по господарству.
     Серйозно займаюсь спортом, а саме граю у футбол і баскетбол. Оскільки фізичне здоров’я також є надзвичайно важливим у житті, то я б хотів продовжити займатись цими видами спорту і в НУБіП України.

  • Якими є Ваші очікування від майбутнього навчання та студентського життя?

     — Студентські роки – це той час у житті людини, коли відбуваються найяскравіші відкриття, а бажання рухатися вперед буде змушувати домагатися успіхів. Також це – доросле й повноцінне та разом із тим дуже цікаве життя.
     Зі слів мого друга Вадима Гарбара та уважно прослухавши доповідь на Дні відкритих дверей голови студентської організації я зрозумів, що студентське життя насичене і розмаїте. Окрім навчання і передсесійних стресів, студенти реалізують свої здібності у різних конкурсах, змаганнях, проявляють лідерські здібності в органах студентського самоврядування. Олімпіади, конференції, традиційні свята НУБіП України, поетичні читання, спортивні змагання, кінолекторії та безліч інших заходів для самореалізації засвідчують різногранність студентів.

  • Дякую, Олександре, за розмову та щиро бажаю Вам та всім Вашим друзям, майбутнім абітурієнтам, вдало скласти ЗНО!

Розмову вів Олег Криворот,
старший викладач кафедри
обліку та оподаткування

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook