Молодь факультету ветеринарної медицини, вчорашні абітурієнти вже готуються до конкурсу наукових студентських робіт

26 січня 2022, 8:38

Нещодавня абітурієнтка, нині студентка 1 курсу факультету ветеринарної медицини, що навчається за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» АФОНІНА АННА ОЛЕКСІЇВНА активно включилася у наукову роботу кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька. Вона вже встигла проявити активну позицію щодо навчальної і наукової роботи гуртка кафедри.

Під керівництвом доцента Таран Т.В. студентка Афоніна А.О. провела ряд досліджень, за результатами яких була написана робота, що виконувалась в рамках наукової тематики №110/16-ПР-2020: Наукове обґрунтування критеріїв оцінки якості та безпечності молока-сировини – гармонізація до міжнародних вимог (УЛЯБ АПК, кафедра вет. гігієни ім. професора А.К. Скороходька).
20.01.2022 р. в онлайн режимі студентка доповіла основні положення наукової роботи керівнику і отримала від нього як позитивні відгуки, так і ряд зауважень.

Робота присвячена вивченню впливу пори року на органолептичні та фізико-хімічні показники молока. Крім того, вивчено співвідношення жирних кислот у молоці корів, що характеризує рівень їх годівлі та фальсифікації молока рослинними оліями.
Матеріалом для дослідження слугувало збірне охолоджене молоко-сировина, отримане в різні пори року на молочно-товарній фермі ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція". Дослідження проводили в акредитованій Українській лабораторії якості і безпеки АПК НУБіП України та лабораторії кафедри ветеринарної гігієни імені А.К. Скороходька. Органолептичні, фізико-хімічні, санітарно-гігієнічні показники визначали загальноприйнятими стандартними методами. Жирнокислотний склад молока досліджували методом газової хроматографії.
Проведені дослідження засвідчили, що органолептичні та фізико-хімічні показники молока-сировини і жирнокислотний склад змінюються залежно від пори року.
За результатами наукової роботи опубліковані тези. Результати дослідження впроваджено у навчальний процес.

Бажаємо успіхів студентці 1 курсу Афоніній Анні у конкурсі студентських наукових робіт та у подальшій навчальній та науковій роботі.

 

Т.Таран, доцент кафедри
ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook