Навчальний процес потребує новітнього обладнання: агробіологічний факультет

20 грудня 2021 року
     Свою частку «вливань обладнання» для навчального і виробничого процесу, придбаного коштом університету, отримав і агробіологічний факультет. То що ж з отриманого найбільше тішить душу? – цікавлюся у декана Оксани Тонхи.

    — У сучасних умовах агровиробництво є надзвичайно конкурентним середовищем, у якому кожне агропідприємство, яке прагне до розвитку, впроваджує елементи точного землеробства. Вже зараз елементи прецизійного агровиробництва є невід’ємною частиною кожного господарства, і це не залежить від розміру земельного банку. Найменші компанії застосовують більш дешеві методи, тоді як найінноваційніші та фінансово більш забезпечені переходять до апробування диференційованого внесення добрив, засобів захисту рослин та інших агроресурсів за допомогою дронів. Тож, будучи флагманом аграрної освіти в Україні, Національний університет біоресурсів і природокористування у межах співробітництва із динамічною компанією DRONE.UA придбав сільськогосподарський дрон-обприскувач XAG XP 2020. Адже підготовка сучасних українських агрономів потребує не лише базових, ґрунтовних знань, але й навичок роботи із найсучаснішим обладнанням.
     Таке дороговартісне придбання, як дрон XAG XP 2020, дає можливість майбутнім фахівцям із агрономії набувати практичні вміння для внесення засобів захисту рослин, десикації сільськогосподарських культур тощо. Особливо переваги використання такої техніки проявляються у складних погодних умовах, коли звичайна колісна техніка просто не має доступу до усього масиву культури. І нинішній сезон в Україні показав значні перспективи використання такої техніки.

     Безпілотний обприскувач XAG XP 2020 має змогу обробляти до 18 га/год., а за прецизійного агровиробництва – 10 га/год, – уточнює виробничі характеристики дрона Надія Бордюжа. Наявність власного радару дає змогу виявляти перешкоди у чотирьох напрямках. Позиціонування такого дрона у просторі відбувається за допомогою оптичної та RTK-систем з точністю до кількох сантиметрів. Використання аераторної системи розпилення дає змогу працювати із краплинами 85-550 мкм діаметром та максимальною витратою робочої бакової суміші до 7,2 л/хв.
     Тож із нетерпінням чекаємо на початок нового навчального семестру. І бажаємо нашому університету фінансової стабільності і спроможності купувати надсучасне обладнання для забезпечення якості навчального процесу.

Розмовляв Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook