Майстер-клас для нових членів гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" на тему: "Основні види науково-дослідної роботи студента"

3 грудня 2021 року
НУБіП України

   3 грудня 2021 року на кафедрі глобальної економіки відбувся майстер-клас на тему: «Основні види науково-дослідної роботи студента». Захід провели у рамках роботи студентського наукового гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція".

   Участь у заході взяли студенти ОПП "Міжнародна економіка" – члени наукового гуртка, які нещодавно долучились до його роботи.

   Під час виступів доповідач - керівник гуртка доцент кафедри глобальної економіки Лариса Михальчишина наголосила, що основними видами науково-дослідної роботи студента під час навчальної діяльності є: есе, тези доповіді, реферат, курсова робота, наукова робота, тощо. Всі ці види наукової роботи виконуються з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, отриманих студентами під час навчання. Студентам необхідно у процесі виконання будь-якої наукової роботи показати теоретичні знання, самостійно проаналізувати основні нормативні та літературні джерела і на їх основі обґрунтовувати свої висновки і пропозиції щодо удосконалення діяльності, процесу, явища, тощо.

   За результатами виконання наукової роботи студенти отримують поглиблені знання і практичні навички самостійного аналізу і узагальнення зібраного матеріалу з певної теми.

   Студентам було надано детальні рекомендації від науково-педагогічних працівників кафедри глобальної економіки щодо того:

як обрати тему наукової роботи та скласти план роботи;
як написати про актуальність теми, предмет, об’єкт;
які методи дослідження використовувати у написанні роботи;
як дотримуватися наукового стилю написання роботи;
як підібрати джерела літератури та скласти список використаних джерел;
як оформити посилання на джерела літератури та інші корисні поради.

   Неодноразово під час заходу наголошувалося на дотриманні академічної доброчесності та недопущенні плагіату чи компілювання у науковій роботі, а також на основних вимогах до неї: чіткість побудови, логічна послідовність при викладенні матеріалу, стислість та точність формулювань, обґрунтованість висновків та рекомендацій.

   Студенти – члени наукового гуртка були активними під час заходу, цікавилися деталями щодо написання та оформлення основних видів наукових робіт і усвідомили, що основним завданням наукової роботи у рамках діяльності наукового гуртка є детальне дослідження та обґрунтування шляхів і методів подальшого вдосконалення глобалізаційних та інтеграційних процесів в економіці.

Лариса Михальчишина, доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook