У рамках святкування Міжнародного дня прав людини, студенти спеціальності «Професійна освіта» взяли участь у політичних дебатах Верховної Ради України

10 грудня 2021, 15:53

За пропозицією Генеральної асамблеї ООН із 1950 року, щорічно, 10 грудня відзначається міжнародне свято – День прав людини. Дане свято націлене на формування та пропагандування суспільної думки та світоглядів щодо рівності прав всіх людей, незалежно від їх особових відмінностей, гендеру, віку, політичних поглядів та віросповідання.

Більшість країн додають та постійно оновлюють своє базове законодавство і конституції на основі положення Декларації прав людини.

Студенти спеціальності «Професійна освіта» також мали змогу долучитися до обговорення законодавстві із позиції дотримання прав людини 9 грудня 2021 року на базі освітнього центру Верховної Ради України, взявши участь у дебатах за аналогом системи «Британський парламентарій».

Студенти мали можливість відчути себе справжніми депутатами Верховної Ради, поділившись на фракції та пропонуючи і аргументуючи власні правки та погляди щодо створення законопроекту відносно необхідності впровадження законопроекту щодо надання академічної відпустки випускникам закладів середньої загальної освіти.

Варто зазначити, що даний метод інтелектуальної активності дозволив кожному студенту проявити не тільки свої риторичні здібності, лідерський потенціал та амбіції, але й стимулював щодо розвитку еристичних проявів та вдосконалення рівня власних знань щодо основних законотворчих норм, законів та прав.

Кожна новоутворена парламентська фракція студентів продемонструвала високий рівень знань щодо Законів Конституції України та Прав людини. Із завзятим ентузіазмом студентами вносилися правки до законопроекту, аргументувалися точки зору та піднімалися актуальні питання щодо необхідності дотримання прав людини.

Згідно отриманих голосів, на фіналі «затвердження» новоствореного студентами законопроекту, демократичним голосуванням був обраний варіант проекту фракції на чолі із Каріною Гайне.

 

Наша беззаперечна думка полягає в тому, що: тільки знаючи свої права та дотримуючись обов’язків ми можемо побудувати дійсно правову та незалежну державу. Наша молодь, рівень її освіти та розвитку – це наше майбутнє!

Кафедра педагогіки пишається своїми студентами та вірить в те, що спільними зусиллями ми можемо змінити світ та нашу державу на краще!

 

Старший викладач кафедри педагогіки
Лідія Чередник

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook