Мандруй Україною – віртуальні екскурсії

9 грудня 2021 року

     Що ж робити, якщо ви полюбляєте подорожувати й карантин для вас – справжня мука? Чим себе зайняти в умовах ізоляції, коли всі фільми та серіали вже переглянуті, а настільні ігри – явно не для вас? Через карантинні заходи у багатьох змінилися плани, подорожі відмінилися на невизначений час. Тому не відмовляємося від планів, просто обираємо онлайн-формат і знайомимось з музеями України віртуально.

      Зараз в інтернет умовах карантину – це майже телепорт. Сьогодні не виходячи з дому, можна потрапити до музею, відвідати виставку або подивитися виставу. Хочу запропонувати добірку віртуальних екскурсій в Україні, які допоможуть скрасити вимушене дозвілля у чотирьох стінах.
       Кращі 3Д тури по Україні:
Тут можна ознайомитися з визначними пам'ятками Києва і Чернівців, а також побувати в Одеській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській та Вінницькій областях.

      Віртуальний тур українськими музеями просто неба.
Тут представлені сім автентичних музеїв. Кожен з них являє собою віртуальну подорож, під час якої можна перенестися на століття назад і доторкнутися до минулого.
Мова йде про такі музеї:
Національний музей народної архітектури та побуту в Ужгороді;
Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові;
Музей просто неба «Мамаєва слобода»;
Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини;
Музей просто неба «Резиденція Бодана Хмельницького»;
Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай»;
Музей просто неба «Запорізька січ».

       Віртуальна екскурсія Острозьким замком
Острозький замок розташований на вершині 20-метрового пагорба над долиною річки Вілії в районному центрі Острог Рівненської області. Замок був побудований на місці дерев'яного укріплення зруйнованого монголо-татарами в 1241 році. Спочатку це була вежа-донжон, яка тепер називається «Вежа Мурована». Замок був резиденцією князів Острозьких. Зараз на території Острозького замку розташований Острозький краєзнавчий музей.

       Віртуальна екскурсія Дубенським замком
Замок в місті Дубно був зведений князем Костянтином Івановичем Острозьким в 1492 році. Укріплене місто забезпечувало військовий захист краю. Він вибрав Дубенський замок для зберігання трофеїв, які отримав у боях з супротивниками. Це – коштовності, зброя, захисне озброєння та предмети побуту.

      Віртуальна екскурсія заповідником «Поле Полтавської битви»
     На території заповідника «Поле Полтавської битви» в різний час відбувалися події, які докорінно змінили хід європейської історії. А саме: заповідник "Поле полтавської битви". Епізод битви між військами великого князя литовського Вітовта і ординського хана Темір-Кутлуя, вирішальний бій між гетьманом Іваном Виговським і полтавським полковником Мартином Пушкарем, Полтавська баталія 1709 року, операція часів Другої світової війни «Френтік».

         Віртуальна екскурсія музеєм-садибою Івана Котляревського в Полтаві
    У цій садибі в самому центрі Полтави народився основоположник сучасної української мови Іван Котляревський. Саме тут він прожив усе своє життя і створив знамениту «Енеїду», п'єси «Наталка Полтавка» і «Москаль-чарівник».

      Віртуальна екскурсія будинком Генерального судді Василя Кочубея
Будинок Василя Кочубея в Батурині почали будувати при першому гетьмана Лівобережної України Дем'яні Многогрішному як приміщення для Генерального Суду. У 1700 році він перейшов у його власність, тоді ж Кочубей і переїхав туди разом зі своєю численною родиною.

        Віртуальна екскурсія Музеєм волинської ікони
В залах музею представлено понад сто пам'яток іконопису. Експозиція дає унікальну можливість познайомитися зі своєрідністю художньої мови і внутрішнього світу волинського малярства XVI – XVIII століть, побачити твори декількох поколінь іконописців.

     Віртуальна екскурсія Національним військово-історичним музеєм
Музей розпочав свою роботу в 1998 році. До його колекції увійшли експонати Київського військово-історичного музею, заснованого у 1910 році, і Музею історії військ Київського Червонопрапорного військового округу, створеного в 1967-му.
Експозиція музею охоплює історію військової справи на території України з того часу, коли в причорноморських степах жили войовничі скіфи, і до сьогоднішнього дня.

    Віртуальна екскурсія літературно-меморіальним музеєм Григорія Сковороди
Музей розташований в будівлі колишнього Переяславського колегіуму в місті Переяслав Київської області, яке має статус пам'ятника архітектури. Експозиції музею присвячені його життю і творчій діяльності. 

   Віртуальні музеї і сучасні технології візуалізацій- це захоплюючий тренд, сучасного часу. Поки реальні подорожі залишаються примарною забаганкою під час пандемії коронавірусу просто обираємо онлайн-формат і знайомимось з музеями України віртуально. Певно, пошук за терміном «віртуальна екскурсія» збільшився у декілька разів, після того як уряди всього світу почали закривати кордони своїх країн. Однак поки дехто прагне спланувати відпустку за тисячі кілометрів від дому, багато цікавого можна знайти і в Україні.
     Щоб почати тур музеями під відкритим небом, потрібно зайти на сайт http://museums.authenticukraine.com.ua/ або вибрати місце, що цікавить, на Google Картах в режимі Street View, https://incognita.day.kyiv.ua/museums.html?page=2

Анастасія Сидорчук,
студентка 1 групи ОС «Магістр» 1 року навчання,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook