Контрольоване і регульоване живлення свиней у полі зору міжнародної науково-практичної конференції

9 грудня 2021 року

     6 грудня 2021 року кафедрою годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного проведено міжнародну науково-практичну онлайн конференцію, на тему: «Контрольоване живлення свиней». Вона об’єднала понад 30 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, дослідники наукових установ, науковці та підприємці Чеської Республіки, студенти. Основними доповідачами були представники компанії AVA Group, начальник відділу продуктового маркетингу напрямку «Свині» Ольга Махно та інноваційний менеджер відділу продуктового маркетингу напрямку «Свині» Костянтин Махно.

    Відкриваючи конференцію, доктор сільськогосподарських наук, професор Сичов Михайло Юрійович розказав про роботу наукової школи кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного у напрямі вивчення амінокислотного живлення свиней. Було сконцентровано увагу учасників на проблемах, що нині існують у свинарстві та зокрема у питаннях живлення.

    Начальник відділу продуктового маркетингу напрямку «Свині» компанії AVA Group Ольга Махно у своїй доповіді на тему: «Амінокислотне живлення свиней та джерела АМК» розказала присутнім про «Ідеальний протеїн» для свиней, тобто про найефективніше співвідношення між незамінними амінокислотами, що забезпечує найвищі показники продуктивності. Сконцентрувала увагу на перших чотирьох незамінних амінокислотах у живленні свиней: лізин, треонін, метіонін та триптофан та джерелах – кормах, що багаті на такі амінокислоти. Також, було розказано про препарати торгових марок «FeedLance» та «Здорова», джерела синтетичних амінокислот для виробництва комбікормів.

    Інноваційний менеджер відділу продуктового маркетингу напрямку «Свині» компанії AVA Group Костянтин Махно розказав учасникам заходу про інноваційні продукти компанії – сухі передстартерні комбікорми та рідкі замінники молока, які дозволяють підвищити збереженість поросят за багатоплідності, збільшити прирости та вихід свинини на одну свиноматку. Також показав ефективність систем роздачі кормів, що реалізуються компанією.

    Інформація доповідачів викликала значний інтерес та бурхливу дискусію серед фахівців. Студенти, також мали можливість задати запитання не лише щодо живлення свиней, а й щодо майбутнього працевлаштування, як на вітчизняних підприємствах, так і за кордоном. В цілому, учасники на високому рівні оцінили актуальність піднятих проблем, їх практичне значення, а конференція була корисною для обміну думками та практичним досвідом.

Доцент кафедри годівлі тварин
та технології кормів ім.П.Д.Пшеничного,
кандидат сільськогосподарських наук
Іван Баланчук
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook