Захист кваліфікаційних магістерських робіт гуртківцями СНГ «Біотехнологія і генетика відтворення тварин»

8 грудня 2021, 22:11
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Щороку напередодні новорічних свят частина студентів наукового гуртка «Біотехнологія і генетика відтворення тварин» завершує навчання в університеті і представляє свої магістерські роботи на Державній екзаменаційній комісії ФВМ НУБіП України.

Нині таких робіт було 3. Першою захищала свою роботу на тему «Профілактика патології вагітності у сук і кішок» Гайдук Анна Сергіївна. Магістерська робота була присвячена вивченню заходів профілактики патології вагітності у сук і кішок. За результатами досліджень магістрантка також розробила онлайн сервіс для дистанційного консультування власників сук і кішок із патологією вагітності, застосування якого зробить доступнішим, якіснішим та швидшим ветеринарне обслуговування, дозволить розширити обізнаність клієнтів, отримати альтернативну професійну консультацію та запобігти  стражданням тварини. Окрім відмінної оцінки, ця робота була відзначена комісією як одна з кращих.

 Не менш цікаво проходив захист Кривицької Ярослави Русланівни, яка вивчала ефективність застосування цитологічного методу для скринінгу патології статевих органів у сук.

 Стрижак Анастасія-Андріана Сергіївна представила на захист роботу на тему «Оцінка ефективності прогестагенів для регуляції еструсу у сук і кішок». Її дослідження показали, що для зменшення можливих ускладнень від застосування прогестагенів сукам і кішкам необхідно, окрім клінічного, проводити ультразвукове та лабораторні дослідження.

Впевнений, що навички наукових досліджень отримані студентами у науковому гуртку стануть їм у нагоді  і при роботі у клініках ветеринарної медицини.

Керівник СНГ доц. Лакатош В.М.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook