Незабутні спогади про очне навчання!

26 листопада 2021 року
     У цей складний для країни час, коли пандемія підкорила увесь світ, коли навчання студентів має проходити у дистанційному форматі, хочеться згадати незабутні миті аудиторних та лабораторних занять, живе спілкування з викладачами і одногрупниками. І саме таким чином інформація засвоюється найкраще і, навіть, через тривалий час дистанційного навчання, навіює теплі спогади. 
     Згадується теплий ранок 13 жовтня на передодні свята ПОКРОВИ, ДНЯ ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ ТА УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА, який розпочався не з кави, а з лабораторного заняття з дисципліни конярство та кіннозаводство! Перше враження про майбутній похід на стайню не обіцяло жодних емоцій. Та вже у момент, коли наш викладач ‒ доцент Сергій Осадчий вивів світло-сірого коня Монаха зі стайні, все змінилося. Розпочалося заняття, заради якого було варто прийти за будь-яких обставин, щоб отримати купу позитивних емоцій на весь день.
Сергій Андрійович провів інструктаж, як правильно поводитися в роботі з конем. Ми уважно вислухали та перейшли до практики. Спочатку коня ми почистили, для того щоб під сідлом не збивався бруд, який осідає на нього у процесі житєдіяльності.
     Наступним етапом було посідлати коня. Нам розповіли про будову сідла, які види спортивних сідел бувають у верховій їзді, які особливості підбору цього пристосування для коня та вершника. Власноруч спробували, яку вагу має сідло, який на дотик вольтрап і для чого він. Наступним етапом був процес сідлання для закріплення практичних навичок.
     Коня осідлано – настав час безпосередньо сідати верхи вже нам ‒ студентам. Першим хто виявив бажання спробувати сісти верхи був я. Сказати, що я отримав позитивні емоції – це дуже мало, адже заряд енергії був на весь день! Далі всі студенти нашої групи спробували себе у верховій їзді, хоча при цьому кожному з нас це давалось по різному. Зокрема, Гранат Олександра, незважаючи на низький зріст, вправно сіла у сідло. Кириєнко Олександра вже не вперше мала справу із конями, тому вела себе більш досвідчено. Харченко Софія довго вагалася та, попри страх, сіла верхи. Філіпова Поліна, все фільмувала на відео і також залюбки прокаталася верхи.
 
     Загальне враження від пари – це неймовірний позитив. Від імені всіх студентів дякую Сергію Андрійовичу за витримку і бажання поділитися своїм досвідом та знаннями!
 
Назарій Білько,
студент 4-го курсу, 2 групи
факультету тваринництва та водних біоресурсів

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook