Підсумки міжнародної науково-практичної онлайн конференції «Інноваційні тренди живлення сільськогосподарської птиці»

26 листопада 2021, 10:15

     25 листопада 2021 р. кафедрою годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного проведено міжнародну науково-практичну онлайн конференцію «Інноваційні тренди живлення сільськогосподарської птиці». Захід об’єднав понад 50 учасників: представників бізнесу, практикуючих технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва, лікарів ветеринарної медицини, науковців, студентів. Захід також зацікавив науковців та практикуючих спеціалістів із Чехії.

    Відкриваючи конференцію професор Михайло Сичов звернув увагу присутніх на проблемах живлення птиці, що виникають нині та із якими ми ще зустрінемося у майбутньому і зв’язку із екологічними проблемами, прийняттям деяких нормативних документів, потребою у виробництві екологічної продукції та ін.

    Заступник директора департаменту з виробництва ТОВ «Ясенсвіт» Руслан Дейнеко доповів про нові технології у птахівництві. Розповів про напільне утримання птиці, нові кліткові батареї для курей – елементи технології до яких готові наші вітчизняні виробники.

    Наступний блок доповідей стосувався наукового напряму, над яким уже не один рік працює наукова школа кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного – це протеїнове живлення птиці і зокрема, що стосується потреби у незамінних амінокислотах. Зокрема доцент Ігор Ільчук у доповіді «Амінокислотне живлення ремонтного молодняку курей м’ясного напряму продуктивності» розказав про результати наукових досліджень з вивчення потреби ремонтного молодняку курей м’ясного напряму продуктивності кросу «Кобб-500» у незамінних амінокислотах, зокрема у лізині, метіоніні та триптофані.

    Доцент Руслана Уманець доповіла про вивчення потреби курчат-бройлерів у амінокислоті аргінін та її впливі на здоров’я кишківника, імунітет та показники продуктивності.

  Наступний блок доповідей стосувався використання фітобіотиків у годівлі птиці. Нині фітобіотики, як альтернатива антибіотикам широко використовуються в усьому світі. Доцент Іван Баланчук доповів про результати вивчення впливу фітобіотиків на перетравність поживних речовин та продуктивність курчат-бройлерів. Доцент Тетяна Голубєва доповіла про вплив поліфенолкарбонового комплексу з Антарктичних дріжджів на інкубаційні якості яєць японських перепелів. Науковці доповіли про надзвичайні результати від використання фітобіотиків та економічну ефективність їх введення у комбікорми.

     Доцент Дмитро Уманець у доповіді «Впливу ніацину на продуктивність бройлерів» розказав про результати вивчення використання різник рівнів вітаміну В3 у комбікормах для курчат-бройлерів. Цікава доповідь стосувалась впливу досліджуваного фактора на метаболізм жирів, протеїнів, амінокислот, пуринів, тканинне дихання, глікогенез та синтетичні процеси і показники продуктивності.

   Завершився блок експериментальних досліджень доповіддю професора Михайла Сичова у якій були викладені результати вивчення вмісту некрохмалистих полісахаридів у сировині та комбікормах, їх вплив на перетравність поживних речовин раціону та продуктивність птиці, ефективність використання ферментних препаратів та ін.

     У обговоренні учасники відмітили актуальність проблем, які піднімались на конференції під час доповідей учасників. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками.

Асистент кафедри годівлі тварин
та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного
Роман Вознюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook