Стартувала вступна кампанія 2014 року

11 липня 2014 року

11 липня перший навчальний корпус Національного університету біоресурсів і природокористування України, в якому традиційно працює приймальна комісія, перебуває буквально в облозі абітурієнтів.

Першою з тих, хто цьогоріч подав документи на вступ до НУБіП України, виявилася чернігівчанка Ольга Оксимець. Про університет і перспективи навчання в ньому вона дізналася з університетського сайту, «перелопативши» цей інформаційний ресурс багатьох вишів.

Дівчина має непогані шанси для вступу: атестат 10,9, а з профільного предмету по ЗНО - біології - 180,5 балів. Документи вона подала на факультет ветеринарної медицини. І це при тому, що ні родина, ні друзі до цього фаху не мають жодного відношення: тато – інженер, а мама – медсестра. Та от Оля вирішила стати ветлікарем, хоча і знає що вчитися на цьому факультеті досить складно. Дуже приємно і те, що дівчина прекрасно володіє українською мовою, патріотка держави. А ці якості дуже цінуються в університеті.

У решти вступників, які подали документи цього дня, показники зовнішнього незалежного оцінювання теж дуже добрі. Так що, вступити до університету бажає освічена молодь. 

– З огляду на минулі роки, за день ми можемо прийняти понад 1300 осіб, - говорить відповідальний секретар приймальної комісії Семен Волошин. – Так що до такого напливу ми готові. Разом з тим, насторожує той факт, що за даними Українського центру оцінювання якості освіти у цьому році багато хто із випускників отримав менше 140 балів на зовнішньому незалежному оцінюванні.

На сьогодні Національний університет біоресурсів і природокористування України готує бакалаврів за 28 напрямами підготовки. За одинадцятьма з них - "Агрономія", "Захист рослин", "Біотехнологія", "Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування", "Лісове і садово-паркове господарство", "Економіка підприємства", "Облік і аудит", "Фінанси і кредит", "Менеджмент", "Ветеринарна медицина", "Правознавство" - навчання в окремих групах здійснюється з викладанням значної частини дисциплін англійською мовою.

Детальніше про умови вступу до НУБіП України, напрями підготовки, орієнтовний перелік питань до вступних випробувань та їх розклад можна дізнатися у розділі сайту «Абітурієнту».

Валентин Обрамбальський, 
головний редактор газети «Університетський кур’єр»

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook