МАНДРІВКА НАЙБІЛЬШИМИ ОКЕАНАРІУМАМИ СВІТУ

25 листопада 2021, 1:03

      Робота кураторів кафедри гідробіології та іхтіології Марценюк Наталії Олександрівни та Макаренко Аліни Анатоліївни зі студентами 1 курсу 1 та 2 групи полягає не лише в проведенні організаційно-виховних годин, а також в організації системи відносин через різноманітні види виховної діяльності академічної групи. Під час пандемії Covid-19 важливим інструментом для сучасної освіти і виховання є віртуальні інтерактивні екскурсії, які приходять на зміну традиційним методам.

    Пандемія змусила викладачів та студентів не тільки працювати з дому, а й знаходити для себе різні способи розваг та дозвілля. На щастя, в епоху Інтернету можна віртуально здійснити екскурсії в різні куточки світу, не виходячи за межі домівки. Цього разу студенти першого курсу спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» побували в найбільших океанаріумах світу.

   Крім отримання позитивних емоцій, океанаріуми виконують також освітню та наукову функцію, вивчаючи біологію та умови існування морських мешканців, а також, пропагуючи збереження зникаючих у природі видів морської фауни.

     S. E. A. Aquarium – так називається величезний акваріум, розташований на острові-курорті Сентоса (Сінгапур), ємкістю понад 50 млн. л води, нараховує близько сімсот тисяч найрізноманітніших риб, для яких створені відповідні природні умови.

     Океанаріум Джорджії довгий час лідирував у світовому рейтингу. Сьогодні він другий за своїми масштабами, обсягом у 30 млн. л. Тут представлено 60 тематичних зон, одна з яких Southern Company River Scout, населена річковими мешканцями з країн Північної Америки, а також окремими представниками «екзотів». Крім того, в океанаріумі площею понад 5 га розташований тунель довжиною в 30 м.

    Dubai Aquarium займає 1,2 млн. м2, наповнений 10 млн. л води. Потрапив у книгу рекордів як найбільший у світі критий акваріум. Океанаріум населений не лише рибами, яких тут близько 33 тисяч, але й понад 200 видами інших морських тварин. Довжина тунелю 500 м, існує імітація денного та нічного освітлення. Чудеса глибин тут можна побачити не лише з тунелю, але і через дно скляного човна. Окремою гордістю Дубайського океанаріуму є колекція морських хижаків.

      The Okinawa Churaumi Aquarium – один з найбільших у світі, розміром 2 га. Розташований в японському місті Окінава. На чотирьох поверхах розміщені 80 резервуарів, які поділені на три зони. Крім того, усі охочі можуть помилуватися коралами, яких тут близько 80 різновидів.

     Іспанська l'oceanografic займає площу понад гектар і населений більш ніж 500 видами мешканців морських глибин. Крім живих організмів, тут можна побачити представників морської рослинності – всього близько 80 видів. Як і інші акваріуми, іспанський ділиться на галереї (всього їх 10) у вигляді веж загальним обсягом 7 млн. літрів та представляють відвідувачам можливість помилуватися водними мешканцями Арктики, тропіків, звичайно ж, Середземномор'я та інших частин планети. Іспанський океанаріум являє собою одночасно наукову лабораторію, в якій досліджують природні середовища, хімічний склад води тощо.

     У районі Флорія м. Стамбул існує океанаріум «Istanbul Akvaryum». Цей океанаріум в Стамбулі є найбільший за обсягом і різноманіттю риб. У залах "Florya Istanbul" оформлено 17 тематичних відділів, які представляють мешканців вод від Чорного моря до Тихого океану. В цілому, в океанаріумі Стамбула налічується 17 тис. морських і наземних тварин. Серед мешканців акваріума є субантарктичні пінгвіни, середземноморська мурена, скат, незвичайна риба-куля, риба-кардинал, плямистий вугор та багато інших видів. Морські мешканці проживають в тематичних географічних просторах: Південний полюс, Амазонка, Середземне, Егейське та Червоне моря, Тихоокеанський та Атлантичний регіони.

     Першокурсники були вражені величчю споруд. Величезні скляні ємності та комплекси дозволяють побачити, що відбувається в товщі океану, адже, в океанаріумах, створені умови, які наближені до природного середовища існування морських і океанічних мешканців.

       Цікавої та пізнавальної подорожі!

   Спеціальність 207 – «Водні біоресурси та аквакультура» в НУБіП України порине Вас у надзвичайно унікальний, захоплюючий, дивовижний та екзотичний водний світ.

Кафедра гідробіології та іхтіології,
Марценюк Н.О., Макаренко А.А.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook