У БЕРЕЖАНСЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ РОБОТОДАВЦІВ

24 листопада 2021 року

 

1623 листопада 2021 року у Бережанському фаховому коледжі відбулося чергове засідання ради роботодавців. Важливими партнерами для закладу освіти на сьогодні є роботодавці, тому одним із основних завдань нашого коледжу є задоволення потреб роботодавця у кваліфікованих фахівцях. На цей раз присутні на засіданні обговорили питання стабілізації ринку праці, вдосконалення стратегії взаємодії закладу освіти з роботодавцями, шляхи зменшення відтоку трудових ресурсів із міста, громади. Керівники підприємств, організацій, установ розповіли про роботу очолюваних ними закладів в умовах карантину, спричиненого гострою респіраторною хворобою COVID-19.

3

У своєму вступному слові в.о директора коледжу Світлана ПИЛИПИШИН привітала усіх присутніх, представила нових членів ради роботодавців, ознайомила учасників засідання з порядком денним. Так, на сьогоднішнє засідання ради завітали:

ЛЕХІЦЬКИЙ Мирослав, голова ради роботодавців, начальник РЕМ;

ГУРКО Ігорзаступник голови ради роботодавців, приватний підприємець;

КОРНЕЛЮК Романкеруючий відділенням ПАТ КБ «ПриватБанк»;

ДУБІНСЬКИЙ Богдандиректор Бережанського центру зайнятості;

БОЙКО Іванкерівник ТОВ «Жива земля Потутори»;

ЦЕПЛІЦЬКИЙ Володимиркеруючий відділенням ПАТ «Державний ощадний банк України»;

КОЛОДКА Нестор, начальник «Бережанський райавтодор»;

КУЗІВ Павло, директор аудиторської фірми;

ГОРОДЕЦЬКА Людмилапредставниця страхової групи «ТАС»;

КУЛЬЧИЦЬКИЙ-РУЧКА Романсистемний адміністратор ТОВ «Мегаком».

У ході засідання обговорили пропозиції від стейкхолдерів щодо формулювання цілей та визначення програмних результатів освітніх програм.

382117

Роман КОРНЕЛЮК та Володимир ЦЕПЛІЦЬКИЙ розповіли про роботу у сфері банківських послуг під час пандемії та про проблеми, з якими вони зіткнулись у такий непростий час. Також до обговорення долучився Роман КУЛЬЧИЦЬКИЙ-РУЧКА, який звернув увагу на те, що саме із 2020 року у зв’язку із поширенням коронавірусу значно збільшилась кількість інтернет-шахраїв, розказав про можливі способи інтернет-афер та закликав бути обережними та уважними при онлайн покупках, щоб вберегти себе від шахраїв. Запропонував до усіх освітніх програм, за якими здійснюється підготовка фахівців у коледжі, включити дисципліни з основ кібербезпеки.

26

Богдан ДУБІНСЬКИЙ розповів про структуру центру зайнятості та про злагоджену роботу колективу в карантинних умовах. Детально розказав про послугу навчання за ваучерами, яку надає саме центр зайнятості та окреслив всі її плюси та мінуси.

44

Представниця страхової групи «ТАС» Людмила ГОРОДЕЦЬКА наголосила, що з метою забезпечення максимально повного страхового захисту для людей, які подорожують, тепер здійснюється розширене страхове покриття. Також зазначила, що таку ж послугу можна надати не лише туристам, але й певним невеликим групам та підприємствам.

41

Завідувачі відділень коледжу представили освітні програми для підготовки фахових молодших бакалаврів. До обговорення долучився директор аудиторської фірми Павло КУЗІВ, який акцентував увагу на роботі бухгалтерів та аудиторів за кордоном й окремо зупинився на питанні міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). На сьогодні компанії в більш ніж 120 країнах світу використовують МСФЗ як основу для підготовки своєї фінансової звітності. Павло Григорович висловив сподівання на покращення та більш високий рівень у сфері бухгалтерських послуг, зокрема в нашій державі.

29

Іван БОЙКО подякував дирекції коледжу за співпрацю та підтримку і радо запрошував на роботу випускників коледжу.

25

Ігор ГУРКО порекомендував керівництву коледжу ввести в освітню програму 274 Автомобільний транспорт більш поглиблене вивчення автомобільної електроніки.

15

У кінці засідання голова ради роботодавців Мирослав ЛЕХІЦЬКИЙ, підсумовуючи, відзначив, що сучасний ринок праці диктує свої умови, тому якість професійно-практичної підготовки фахових молодших бакалаврів повинна відповідати не тільки вимогам освітніх стандартів, але й потребам суспільства і роботодавця. Заклади фахової передвищої освіти мають адаптуватися не лише до вимог часу та інноваційних технологій, але й до стратегічних напрямків розвитку регіону. Роботодавець повинен бути впевнений, що навчальні заклади підготують потрібних йому фахівців, які обізнані у сучасних виробничих технологіях.

На завершення в.о. директора коледжу Світлана ПИШИПИШИН висловила щиру подяку усім присутнім за успішну співпрацю і побажала міцного здоров’я та натхнення до роботи.

2442691118202336404243

Христина БАБИЧ,
провідний фахівець
підрозділу сприяння працевлаштуванню
випускників закладу освіти
               
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook