У НІЖИНСЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ НУБіП УКРАЇНИ ВІДБУЛАСЯ ПРЕМ’ЄРА ВИСТАВИ «КАЙДАШЕВА СІМ’Я»

19 листопада 2021 року
       З нагоди Дня працівників сільського господарства учасники гуртка театрального мистецтва Ніжинського фахового коледжу НУБіП України традиційно підготували виставу, цьогоріч за мотивами повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

       За задумом режисера вистави, це легка музична комедія, у якій діють типові українські народні персонажі: Кайдашиха, яка не дає життя чоловікові Омельку, синам Карпові та Лавріну, а потім і невісткам – Мотрі та Мелашці.  Представниками типових сільських пліткарок у виставі є кумедні кумасі – Баба Палажка та Баба Параска, взяті з повісті І. Нечуя-Левицького «Баба Параска та баба Палажка». Вони стали своєрідними коментаторами дійства і зв’язковою ланкою між епізодами вистави.

       Проблеми, порушені в постановці, не втратили актуальності сьогодні.  Комічними історіями із життя однієї української родини актори проілюстрували індивідуалізм українського народу, деякі риси його характеру, зокрема бажання незалежності і прагнення до самостійності, торкнулися одвічного питання стосунків батьків і дітей.
       Та що це я вам усе розповідаю, зараз самі усе і подивитеся, перейшовши  за посиланням:
 
Приємного перегляду!
 
Наталія Шевченко,
заступник директора з виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook