ГОТУЄМОСЯ ДО ЗНО З МАТЕМАТИКИ

23 листопада 2021 року
    Для того, щоб здобувачам освіти отримати повну загальну сердню освіту, потрібно у 2022 скласти ДПА з математики у формі ЗНО. В нашому коледжі математика вивчається на рівні стандарту, тому тест «Математика ( завдання рівня стандарту)» обиратимуть здобувачі освіти, які не планують використовувати результат із математики за шкалою 100‒200 балів для вступу до закладів вищої освіти. Для отримання сертифікату з математики необхідно обрати тест «Математика». Крім того, на платформі Google Classroom розміщується довідковий теоретичний матеріал, приклади розв’язування задач а також вправи з усіх тем шкільного курсу математики.
    В коледжі навчається багато здобувачів освіти, яким математика дається важко або ж певні шматки матеріалу чи навіть цілі теми “випали” з розуміння. Наше завдання не аналізувати причини, а допомогти їм подолати наслідки цього становища, підготувати до написання ЗНО з математики.
    Одним із варіантів роботи в цьому напрямку є проведення курсів з математики. В нашому коледжі вже який рік поспіль приділяють важливу увагу такому виду навчальної діяльності, хоча й останні роки вони проходять в змішаному форматі. Як показує практика, дистанційне спілкування не є проблемою для здобувачів освіти, що мають бажання покращити рівень своїх знань з дисципліни. Курси дають можливість здобувачам освіти систематично повторювати математику загальноосвітньої школи під керівництвом викладача.
    З іншого боку, здобувачі освіти повинні відчувати себе комфортно в нестандартній ситуації, тому для діагностування навчальних досягнень на заняттяз чи під час підготовки на курсах використовуємо різні типи тестових завдань. Звертаємо особливу увагу на тестові завдання з множинним вибором та на тестові завдання на відповідність.
     Не секрет, що стереометричні задачі це серйозна проблема, адже для їх розв’язання потрібна хороша просторова уява. Для її формування особливу увагу приділяємо виготовленню моделей просторових тіл чи макетів під конкретну задачу. І цей список можна продовжувати…
      Ідеальний варіант підготовки до ЗНО – це старанне навчання протягом усіх років у школі, а потім в коледжі. Якщо ця умова не виконувалася, то здобувачам освіти варто усвідомлювати, що досягнути високих результатів буде складніше, але реально. Тобто, щоб отримати результати - треба працювати.

 

Людмила Комісаренко, викладач 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook