Участь у міжнародному симпозіумі

20 листопада 2021 року

    18 та 19 листопада 2021 року відбувся VII International Symposium, що об'єднав 14 міжнародних інституцій в якості промоутерів. Захід був організований університетом Unifacvest (Лажис, Бразилія). В умовах сталого розвитку відбувається швидкий розвиток крос-культурних світових практик, що зумовлює необхідність проведення подій такого роду. «Post pandemic scenario: the future of technology-mediated education» - такою була тема цьогорічного заходу, а його особливістю було поєднання творчих зусиль науковців-теоретиків і практиків. Офіційними мовами зібрання були португальська, іспанська та англійська.

   На запрошення координатора департаменту з міжнародних зв’язків Prof. Arceloni Nuesa Volpato у симпозіумі в якості гостьового спікера взяла участь д.е.н., професор кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського Надія Резнік, яка представила доповідь «Ukraine's contributions in art and culture to the world». Надія Резнік висвітлила вагомий внесок українців у світову культуру від часів Київської Русі до ХХІ століття, зокрема, у галузі архітектури, літератури, науки та техніки, кіномистецтва, живопису, спорту, політики.

   Презентація мала на меті ознайомити учасників міжнародного симпозіуму з об’єктами світової спадщини ЮНЕСКО в Україні: Національним заповідником «Софія Київська», резиденцією Буковинських митрополитів та Далмації, дерев’яними церквами карпатського регіону, залишками античного міста Херсонеса Таврійського, тощо. Окремо у презентації Надія Петрівна зупинилася на нематеріальній культурній спадщині: Петриківському декоративному живопису, технології виконання вишивки, традиціях української писанки, культурі приготування українського борщу та інших автентичних стравах, гулянні «Водити Маланку».
   Також Надія Резнік не оминула увагою трагедії світового масштабу, які мали місце на території України: вибух на Чорнобильській АЕС, Голодомор 1932-33 років, гітлерівський терор під час Другої світової війни у Бабиному Яру


   Виступи такого роду дозволяють представити Україну та її здобутки у новому світлі для усіх країн-учасниць міжнародних заходів, а найбільше - для найвіддаленіших.
     Посилання на захід: link

Катерина Алексеєва,

доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook