У полі зору вченої ради факультету землевпорядкування атестація аспірантів, профорієнтаційна робота і вдосконалення освітнього процесу

21 листопада 2021 року

     Засідання вченої ради факультету землевпорядкування 17 листопада 2021 р. відбулося у дистанційному форматі. На початку його роботи, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков поінформував присутніх про порядок денний, до якого було внесено ряд важливих для факультету питань. Одним з них, було кадрове. Зокрема, членами вченої ради розглянуто і поставлено на голосування питання щодо рекомендації на заміщення вакантних посад доцентів по кафедрі землевпорядного проектування та кафедри земельного кадастру. Орієнтуючись на досвід проведення таємного голосування Вченої ради НУБіП України та у відповідності до «Порядку проведення конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників Національного університету біоресурсів і природокористування України» від 28 квітня 2021 р. члени вченої ради факультету, у переддень засідання, обирали шляхом таємного голосуванням, доцента Людмилу Гунько – на посаду доцента кафедри землевпорядного проектування та Ольгу Тихенко на посаду доцента кафедри земельного кадастру. Кандидатури були обговорені членами вченої ради, а результати таємного голосування були одноголосно підтримані.

     Наступним питанням був звіт виконуючої обов’язки завідувача кафедри земельного кадастру Наталії Мединської «Про виконання заходів із реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2025» у 2021-2022 н.р». Наталія Василівна свій виступ розпочала з міжнародної та наукової діяльності кафедри, а також зупинилася про проведення виховної роботи у позанавчальний час. Відмітила, що кафедра постійно працює над підвищенням якості навчання в умовах пандемії Covid-19. Також були і окреслені головні проблеми, які безпосередньо стосуються подальшої життєдіяльності структурного підрозділу: штатне навантаження, залучення вступників на підготовче відділення, низька профорієнтаційна робота. Декан факультету зауважив, що кафедрі необхідно також посилити наукову роботу, зокрема звернути увагу на проведення наукових досліджень, участь у конкурсах і грантах, публікацію результатів досліджень у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз SCOPUS, Web of Science.

     Наукова доповідь доцента кафедри геодезії та картографії Олексія Жука, у якій розглядалися сучасні можливості та перспективи розвитку електронних геодезичних приладів, у тому числі й їхнього застосування в освітньому процесі, зацікавила членів вченої ради. Безумовно, новітні технології йдуть вперед і студенти факультету землевпорядкування мають можливість з ними знайомитися та опановувати їх завдяки Раді роботодавців факультету землевпорядкування (на ознайомчій практиці, під час Літньої школи з геодезії та землеустрою, проведенні майстер класів тощо).
     Ще одним із ключових питань вченої ради була атестація аспірантів і здобувачів, які прозвітували про виконання освітньо-наукової програми за перше півріччя 2021-2022 навчального року. Особлива увага була приділена фактичному стану дисертації, апробації результатів дослідження та публікаційна активність. Аспіранти та здобувачі докладно розповіли про наукові праці, опубліковані за темою дисертації за звітний період, статті у наукових фахових виданнях України та виданнях, індексованих у міжнародних наукометричних базах, участь у науково-практичних конференціях За результатами обговорення звітів було прийнято рішення про атестацію аспірантів і здобувачів.

     Декан Тарас Євсюков звернув увагу членів вченої ради на виконання рішення вченої ради факультету землевпорядкування від 29 вересня 2021 р. і розпорядження декана факультету землевпорядкування від 29 вересня 2021 р. № 22 щодо посилення профорієнтаційної роботи: набір слухачів на підготовчі курси в НУБіП України, оскільки маємо тут критичну ситуацію, навіть у порівнянні з минулим роком. Тому не відкладаючи потрібно посилити профорієнтаційну роботу використовуючи ЗМІ, соціальні мережі та дистанційні технології усім викладачам факультету.
     На засіданні було розглянуто й ряд інших важливих питань життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради
факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook